ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:09:01
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
Φώτο: Shutterstock

Προσφυγές κατά της απόρριψης δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προσέφυγαν η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος και η παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους», ζητώντας ακύρωση της απόφασης που απέρριψε το αίτημα δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης προσέφυγαν η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος και η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους», μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να απορρίψει το αίτημα 23.214 πολιτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος επισημαίνεται ότι «η κατάθεση προσφυγής της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση αυτής της παράνομης απόφασης ήταν μονόδρομος», υπογραμμίζοντας πως «ο αγώνας για Μητροπολιτικό πάρκο και βιώσιμη ΔΕΘ συνεχίζεται».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους», Σπύρος Πέγκας, ο οποίος επίσης κατέθεσε προσφυγή, ανέφερε: «Συνεχίζουμε τον πολιτικό αλλά και νομικό μας αγώνα για να δικαιωθούμε θεσμικά και να φτάσουμε στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που θα επιτρέψει τη φωνή των δημοτών της Θεσσαλονίκης να ακουστεί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Εθνική επιτυχία το Κέντρο Εφοδιαστικής του ΔΟΜ

«Εθνική επιτυχία» χαρακτήρισε ο Κ. Πιερρακάκης το νέο Κέντρο Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΟΜ στη ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας το ισχυρό οικονομικό του αποτύπωμα και τις ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για την αξιοποίηση της έκτασης της ΔΕΘ από την Οργανωτική Επιτροπή

Μέλη της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ εκφράζουν φόβους για υλοποίηση σχεδιασμού με περιορισμένο πράσινο και μεγάλα κτίρια, μετά την απόρριψη προσφυγής στο ΣτΕ. Καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Ανάγκη στήριξης του επιχειρείν στη φορολογία στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Ο υφυπουργός Οικονομίας Γιάννης Κώτσηρας τόνισε στη Θεσσαλονίκη πως η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση φορολογικών βαρών για τις επιχειρήσεις, ενώ το νομοσχέδιο για το ιδιωτικό χρέος μπαίνει άμεσα σε διαβούλευση με σημαντικές διευκολύνσεις.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το αγωνιστικό μονοθέσιο της ART εντυπωσίασε στο Aristotle Innovation Forum

Το μονοθέσιο της Aristotle Racing Team, με ήχους και επιδείξεις, εντυπωσίασε τους επισκέπτες του Aristotle Innovation Forum στη ΔΕΘ, αναδεικνύοντας τη δυναμική της φοιτητικής καινοτομίας και της εφαρμοσμένης μηχανικής.