ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
Φώτο: SOOC

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος εξελέγη νέος Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής

Με 255 ψήφους υπέρ εξελέγη Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής ο Πάρις Κουκουλόπουλος, έπειτα από πρόταση Ανδρουλάκη, αναλαμβάνοντας τη θέση μετά την αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ.

Με ευρεία πλειοψηφία 255 ψήφων «υπέρ» έναντι 16 «παρών» εξελέγη από την Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κοζάνης Παρασκευάς (Πάρις) Κουκουλόπουλος στο αξίωμα του Δ' αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία είχε διαβιβαστεί στον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Δ' αντιπροέδρου μετά τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. 

Σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφο 3 του Κανονισμού της Βουλής, «η θητεία αντιπροέδρου της Βουλής λήγει αυτοδικαίως σε περίπτωση απώλειας της ιδιότητας του μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την οποία προέρχεται».

Κατά την Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας για την εκλογή του Δ' αντιπροέδρου, παρών ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο προεδρεύων, Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα, συνεχάρη τον νέο αντιπρόεδρο, ευχόμενος «συγχαρητήρια και καλή επιτυχία», μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από τα έδρανα των βουλευτών.

Η πορεία και το έργο του Πάρι Κουκουλόπουλου

Ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Πάρις Κουκουλόπουλος, γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 26 Μαρτίου 1956. Είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με σπουδές στη Χημική Μηχανική, μιλάει Αγγλικά και είναι παντρεμένος.

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει ενεργά από το 1974 στις πολιτικές διαδικασίες του κόμματος και σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλεγόμενος πέντε φορές δήμαρχος Κοζάνης (1991-2009) και διετέλεσε πρώτος αιρετός πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (1999-2007).

Στο ευρωπαϊκό επίπεδο, υπήρξε μέλος και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, όπου κατείχε και τη θέση του αντιπροέδρου, καθώς και μέλος της Μόνιμης Συνδιάσκεψης των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2014 και επανεξελέγη βουλευτής Κοζάνης στις εκλογές του 2023. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εσωτερικών το 2011 και αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2014, ενώ κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο είχε οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ χωρίς εκτροπή στην αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης με πολλαπλές εκτροπές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με έντονο ύφος στην κριτική του πρωθυπουργού για την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θεσμικές εκτροπές και κάνοντας αναφορά στα «χρυσά σπιτάκια».
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ώρα να ψηφίσουμε αναθεώρηση για ουσιαστική συναίνεση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ασέβεια στο Σύνταγμα και επιθέσεις σε ανεξάρτητες Αρχές στη Βουλή, απαντώντας αιχμηρά στα περί συγγνώμης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ρωτά για τη 13η σύνταξη – Μάλλον έχασε το επεισόδιο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με βίντεο στο TikTok, χρησιμοποιώντας το trend #netflixdocumentary, διευκρινίζοντας το κόστος και το χρονοδιάγραμμα της 13ης σύνταξης που είχε ήδη ανακοινώσει.
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για ακρίβεια και καύσιμα μεταξύ Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη

Στη Βουλή συζητήθηκαν πληθωρισμός, αύξηση τιμών και μέτρα στήριξης. Ο Ν. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές ενέργειες δεν επαρκούν, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μειώσεις τιμών στα καύσιμα και βελτίωση οικονομικών δεικτών.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση μιλάει μόνο με τα ολιγοπώλια της αγοράς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία στους πολίτες και εύνοια στα μονοπώλια, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα για ακρίβεια και στέγαση και άσκησε κριτική στην πράσινη μετάβαση.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση 10 λεπτά/λίτρο στη βενζίνη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως Αύγουστο

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η δημοκρατία απαντά ενωμένη στη βία και τιμά τη μνήμη της Β. Νέστορα με δράσεις κατά της τρομοκρατίας. Υπογράμμισε τη σημασία συναίνεσης για να μπει τέλος στον κύκλο αίματος και ανέδειξε την ακρίβεια ως προτεραιότητα.