ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο

Κ. Τσουκαλάς: Δεν θα νομιμοποιήσω την κυβέρνηση των fake news

Ο Κώστας Τσουκαλάς ανακοίνωσε πως δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο «Athens Alitheia Forum», κατηγορώντας την κυβέρνηση για προπαγάνδα, απευθείας αναθέσεις και προσπάθεια πολιτικής νομιμοποίησης μεθοδεύσεων μέσω υπουργικής παρέλασης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο συνέδριο «Athens Alitheia Forum», το οποίο χαρακτήρισε «κυβερνητικό σόου». Όπως ανέφερε, δεν προτίθεται να «νομιμοποιήσει πολιτικά με την παρουσία του» μια εκδήλωση που, κατά την άποψή του, αποσκοπεί στη συγκάλυψη κυβερνητικών πρακτικών.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τσουκαλάς κάνει λόγο για «συνέδριο με παρέλαση υπουργών, οσμή απευθείας αναθέσεων και μόνο στόχο να ‘ξεπλυθούν’ πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και η άνευ προηγουμένου προπαγάνδα της».

Κριτική για την κυβερνητική επικοινωνία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών επικρίσεων για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα διοργανώνει συνέδριο για την… αλήθεια». Κατά τον ίδιο, το συνέδριο λειτουργεί ως «boutique της κυβερνητικής επικοινωνίας».

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι είναι «εξόχως εξοργιστικό» να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της αλήθειας «οι πολιτικοί προϊστάμενοι των διαδικτυακών τρολ», ενώ θέτει ερωτήματα σχετικά με την κυβερνητική στάση σε υποθέσεις όπως οι υποκλοπές και οι επιθέσεις κατά ανεξάρτητων αρχών.

Θέσεις για την ελευθερία του Τύπου

Ο κ. Τσουκαλάς υπογραμμίζει ότι η υπεράσπιση της αλήθειας και της αξιοπιστίας στην ενημέρωση απαιτεί «θεσμική θωράκιση για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, ενίσχυση της πολυφωνίας και ουσιαστικό σεβασμό στην ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας».

Όπως σημειώνει, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου και τη στήριξη των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, τις οποίες προτίθεται να αναδείξει μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά τις Πρέσπες και μένουμε σιωπηλοί

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι θαυμάζει τη "μακεδονική" γλώσσα και πολιτισμό, ενώ σχολιάζει ότι η Βουλγαρία τιμά τα οστά του Σαμουήλ, τη στιγμή που η Ελλάδα παίρνει ελάχιστα από τα κλεμμένα της κειμήλια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θέλουμε τον συλλογικό πλούτο σε ατομική ευημερία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην Κατερίνη ότι στόχος είναι ο συλλογικός πλούτος να μετουσιωθεί σε ατομική ευημερία, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο παροχολογίας ενόψει εκλογών και δεσμεύτηκε για στήριξη ενόψει δύσκολου χειμώνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μας ο συλλογικός πλούτος να φέρει ατομική ευημερία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη τόνισε τη σημασία να μετατραπεί ο συλλογικός πλούτος σε ατομική ευημερία, αποφεύγοντας την παροχολογία και δεσμεύτηκε να στηρίξει την κοινωνία ενόψει δύσκολου χειμώνα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανεπαρκή μέτρα και ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για ημίμετρα και αδυναμία σύγκρουσης με τα ολιγοπώλια, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν άνοδο του πληθωρισμού στη χώρα, σε υψηλότερα επίπεδα από την Ευρωζώνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Οι 120 δόσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς

Ο Κώστας Τσουκαλάς επέκρινε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενέργεια, ζητώντας μόνιμη φορολόγηση υπερκερδών και μείωση ειδικού φόρου στα καύσιμα, ενώ τόνισε και την πρόταση ΠΑΣΟΚ για αντικατάσταση της golden visa με angel visa.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από την κοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε το τρίπτυχο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια στα καύσιμα: μείωση ΕΦΚ, επιστροφή ΦΠΑ στους καταναλωτές και ελέγχους στα περιθώρια κέρδους, ζητώντας συμβολή και από τα διυλιστήρια στη μείωση τιμών.