ΓΔ: 2471.79 0.49% Τζίρος: 131.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:18:39
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο

Κοντογεώργης: Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός Ελλήνων με ψυχραιμία

Ο Θανάσης Κοντογεώργης αναφέρθηκε στη σημασία της ψυχραιμίας απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις, τονίζοντας την προτεραιότητα της ασφάλειας και του επαναπατρισμού των Ελλήνων, με πλήρη συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και στον ρόλο της Ελλάδας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας την ανάγκη ψυχραιμίας και συντονισμού.

«Παρακολουθούμε στενά και με κάποια ανησυχία τις εξελίξεις. Φυσικά, βέβαια, χρειάζεται ψυχραιμία. Για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και ο επαναπατρισμός των Ελλήνων [που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές], όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, με τη διάνοιξη του εναερίου χώρου» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ήδη πραγματοποιείται η καταγραφή των Ελλήνων που επιθυμούν να επιστρέψουν.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι κοινή ευρωπαϊκή θέση αποτελεί ο έλεγχος του πυρηνικού και βαλιστικού προγράμματος του Ιράν, το οποίο έχει αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο στην περιοχή. Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας πως «βρισκόμαστε σε συντονισμό με την ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών και ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος». Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενεργοποιήσει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι «ό,τι χρειάζεται να γίνει για την ασφάλεια της χώρας, γίνεται».

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι «η χώρα μας συνομιλεί ισότιμα, αξιόπιστα και αδιαμεσολάβητα τόσο με το Ισραήλ όσο και με τις Αραβικές χώρες, ένα κεκτημένο που αναβαθμίζει τον σταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή. Αρχή της χώρας μας είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και στα ατομικά δικαιώματα».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη εγκράτειας στις εκτιμήσεις λόγω της ευμετάβλητης φύσης των εξελίξεων, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα της ενημέρωσης των πολιτών. Ερωτηθείς για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις, ανέφερε ότι «κανείς δε μπορεί να μιλήσει με σιγουριά, καθώς τέτοιου είδους επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από τον χρόνο και την ένταση της κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι σταθεροποιημένη και κάνουμε τα κουμάντα μας».

Κλείνοντας, ο κ. Κοντογεώργης επεσήμανε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι στην αγορά και στα πρατήρια υγρών καυσίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και παραγόντων της αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη βυθίζεται μετά από κάθε δημοσκόπηση

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη καταγράφει φθίνουσα πορεία μετά από κάθε δημοσκόπηση και κατηγορούν το κόμμα για ανακοίνωση βασισμένη σε αναληθές δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που η κυβέρνηση έχει διαψεύσει.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ανάπτυξη της οικονομίας με επενδύσεις και δημοσιονομική πειθαρχία

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει, αλλά ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αξιοποιείται με πειθαρχία, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Λογοδοσία ως εγγύηση πολιτικής αξιοπιστίας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέδειξε τον απολογισμό τριών ετών διακυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι χρέος κάθε κυβέρνησης και διαχωρίζοντάς τον από την περίοδο Τσίπρα. Επισήμανε τη σημασία της αξιοπιστίας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στον Τσίπρα για οικονομία και διαφθορά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, λανθασμένα στοιχεία και πολιτική αντιπαράθεση για οικονομία και διαφθορά.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Επταετία χαμένων ευκαιριών, να έρθει η πολιτική αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για επταετία χαμένων ευκαιριών, αύξηση ανισοτήτων και ωφελιμισμό υπέρ των λίγων, παρά την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης.