ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν ανησυχεί από τις προκλήσεις Ερντογάν

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως ο Ερντογάν βλέπει την δημοτικότητα του να καταρρέει και την τουρκική οικονομία να κρέμεται από μια κλωστή και παίζει περισσότερο το χαρτί του εθνικισμού.

Το γεγονός πως ο Ερντογάν «παραμένει πάντα προκλητικός» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που τόνισε οτι η Ελλάδα δεν φοβάται σημειώνοντας πως πρέπει ο Τούρκος πρόεδρος τελικά να επιλέξει «τι σχέσεις θέλει με την Ελλάδα». Σημείωσε επίσης πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τυχόν γεωτρήσεις της Τουρκίας σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η χώρα μας επιθυμεί την καλή γειτονία με την Τουρκία και δεν έχει ούτε επεκτατικές τάσεις, ούτε πολεμική διάθεση έναντι των γειτόνων υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «αν η δική μας καλή διάθεση εκλαμβάνεται ως αδυναμία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς η δημοτικότητα του έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλά με την τουρκική οικονομία να κρέμεται από μια κλωστή και είναι «είναι λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις να παίζει λίγο περισσότερο το χαρτί του εθνικισμού» τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν ανησυχεί από τους λεονταρισμούς του Τούρκου προέδρου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν φοβάται αυτά που λέει ο Ερντογάν. Οι κόκκινες γραμμές γνωστές και δεδομένες, οι σύμμαχοί μας ενημερωμένοι και ο κ. Ερντογάν απολύτως βέβαιος για τις συνέπειες».

«Ψυχραιμία» συνέστησε ο κ. Γεωργιάδης όσον αναφορά ακόμα μια προαναγγελία γεωτρήσεων από την Τουρκία, καθώς ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε πως θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο.

Ο υπουργός ανέφερε πως πολλές φορές έχουν ειπωθεί από την Άγκυρα δηλώσεις για γεωτρήσεις, τονίζοντας οτι «την ιδέα ότι θα πάει να τρυπήσει δεξιά και αριστερά την έχουμε ξανακούσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει τρυπήσει. Επιπλέον θα σας πω ότι σήμερα αν κάποιος σκεφτόταν να τρυπήσει, και νόμιμος να ήταν, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι τέτοιες, που κάθε φορά που θα τρυπούσες θα έχανες μερικά δισεκατομμύρια... Ας μην τσιμπάμε τόσο εύκολα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφοι διαδηλώνουν στην Τουρκία κατά της λογοκρισίας

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Τουρκία καταγγέλλουν καταστολή της ελευθεροτυπίας μετά τον κρατικό έλεγχο του Halk TV και τη σύλληψη δύο επικριτών δημοσιογράφων, με τη στήριξη δημοσιογραφικών ενώσεων σε μεγάλες πόλεις.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στο επίκεντρο της 7ης Συνόδου οι τουριστικές συνεργασίες

Στην 7η Σύνοδο της Μεικτής Επιτροπής Τουρισμού Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα, συζητήθηκαν η περαιτέρω τουριστική συνεργασία, η ενίσχυση τοπικών οικονομιών και η βιώσιμη διαχείριση προορισμών, με έμφαση σε κοινές προκλήσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: 2.000 νέες θέσεις εργασίας από 186 επενδύσεις σε χρόνο-ρεκόρ

Πάνω από 2.000 νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας προκύπτουν από 186 επενδυτικά σχέδια ύψους 723,6 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν με ταχύτατη αξιολόγηση από το Υπ. Ανάπτυξης, στηρίζοντας τις παραγωγικές επενδύσεις.