ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Διαδήλωση ΟΛΜΕ πλήθος
Φώτο: ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει προσχηματικό διάλογο με την υπουργό Παιδείας

Η ΟΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για απαράδεκτη στάση και προσχηματικό διάλογο, καθώς θεωρεί ότι η σημερινή συνάντηση με την υπουργό ακυρώθηκε ουσιαστικά και χρησιμοποιείται επικοινωνιακά από την πολιτική ηγεσία.

Για απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας και προσχηματικό διάλογο με την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αφορμή τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση των δύο πλευρών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι το υπουργείο οδήγησε ουσιαστικά στην ακύρωση της συνάντησης, η οποία είχε καθοριστεί εδώ και είκοσι ημέρες. Όπως αναφέρει, η στάση αυτή δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι ο περιορισμός της διάρκειας της συνάντησης, προκειμένου η υπουργός να παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, ενισχύει την εντύπωση πως η πρωτοβουλία είχε επικοινωνιακό χαρακτήρα και όχι ουσιαστικό περιεχόμενο.

«Η υπουργός με τη στάση της πρακτικά ακύρωσε τη συνάντηση», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να ξεκινήσει τον Διάλογο χωρίς προηγούμενη επαφή με την ΟΛΜΕ θεωρείται «απαράδεκτη». 

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η υπουργός, από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει αποφύγει συστηματικά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου, με εξαίρεση μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση.

Η ΟΛΜΕ καταλήγει ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και να αγωνίζεται για τις διεκδικήσεις τους με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Συνάντηση με το ΔΣ Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη με το ΙΕΠ με επίκεντρο την επόμενη σχολική χρονιά, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες.
Κτήριο Οικονομικού Πανεπιστημίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6,5 εκατ. ευρώ στο ΟΠΑ για κάλυψη στεγαστικών αναγκών

Το Υπουργείο Παιδείας χρηματοδοτεί το ΟΠΑ για αγορά και ανακαίνιση ακινήτου, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες μελών ΔΕΠ και διοικητικών υπηρεσιών. Η υπουργός Ζαχαράκη τονίζει τη στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Δακρυγόνα σε διαδηλωτές για καταγγελίες νοθείας εξετάσεων

Η ινδική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στο Νέο Δελχί, διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός υπουργός Παιδείας: Θεμελιώδης ο ρόλος του εκπαιδευτικού με την ΤΝ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα συναντήθηκε με τη Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε τεχνητή νοημοσύνη, ένταξη, αγορά εργασίας και δημογραφικές προκλήσεις.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Παιδείας συζητά το δέσιμο εκπαίδευσης με κατάρτιση στην εργασία

Εκδήλωση για τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης μαθητείας πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 182 εκατομμύρια ευρώ.