ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή
Φώτο: SOOC

Κακλαμάνης: Στοιχεία για νομοσχέδια, ερωτήσεις και χορηγίες της Βουλής

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιηθούν συγκεντρωτικά και αναλυτικά στοιχεία για νομοσχέδια, επίκαιρες ερωτήσεις και χορηγίες έως 300.000 ευρώ για το 2025, με έμφαση στη στήριξη κοινωνικών φορέων και ευάλωτων ομάδων.

Στοιχεία για τον αριθμό των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν, τις επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τις χορηγίες που δόθηκαν το 2025, αναμένεται να δημοσιοποιήσει σύντομα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. 

Οι χορηγίες αυτές κυμαίνονται από μικρά βοηθήματα έως μεγάλες δωρεές που φτάνουν τις 300.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κοπής της βασιλόπιτας των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στη βαριά σκιά που άφησε το δυστύχημα στα Τρίκαλα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής αντάλλαξε ευχές με τους δημοσιογράφους και εξήρε το έργο και την ευσυνειδησία τους. Παράλληλα, προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου και των κοινωνικών δράσεων της Βουλής για το 2025, δίνοντας έμφαση στο πρόγραμμα χορηγιών προς κοινωνικούς φορείς, άτομα με αναπηρία και παιδιά με νοητική στέρηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κακλαμάνης στο Καπνεργοστάσιο, το οποίο, όπως σημείωσε, έχει μετατραπεί σε κορυφαίο πολιτιστικό πόλο για την Αττική και ολόκληρη τη χώρα.

 Τόνισε ότι οι χώροι παραχωρούνται δωρεάν, χωρίς οικονομικό όφελος για τη Βουλή ή το Ίδρυμα, και επισήμανε πως για το 2026 δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες ημερομηνίες για εκδηλώσεις λόγω της υψηλής ζήτησης.

Κλείνοντας, ο κ. Κακλαμάνης συνεχάρη τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά τους, αναγνωρίζοντας δημόσια το έργο τους και προσφέροντάς τους το γούρι της χρονιάς, δημιουργία του καλλιτέχνη Μάριου Βουτσινά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρώθηκε το Μνημόνιο Ελλάδας-Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για πολιτιστική κληρονομιά

Κυρώθηκε από τη Βουλή το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για δεκαετή συνεργασία σε θέματα προστασίας και ανάδειξης ιερών προσκυνημάτων και πολιτιστικών κειμηλίων. Υπέρ σχεδόν όλα τα κόμματα.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή το Μνημόνιο για τη συνεργασία Ελλάδας και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με έμφαση στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, προβλέποντας χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλή: Σε κύρωση η συμφωνία για τη ΝΑΤΟϊκή αντιβαλλιστική άμυνα

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση δύο συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ και τη Γερμανία. Τα νομοσχέδια αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ελληνική σημαία Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Απόλυτη απαγόρευση όπλων για κληρικούς, χωρίς εξαιρέσεις

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πως ισχύει απόλυτη απαγόρευση οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για κληρικούς, ανεξαρτήτως βαθμού, μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ και έγγραφα της Εκκλησίας Ελλάδος και Κρήτης, χωρίς εξαιρέσεις στο κυνήγι.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνα κύρωσε η Βουλή ευρωπαϊκή απόφαση για γυναίκες ευρωβουλευτές

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η τροποποίηση της εκλογής ευρωβουλευτών, που επιτρέπει σε έγκυες ή λεχωΐδες γυναίκες να ψηφίζουν μέσω πληρεξούσιου. Θετική η στάση των κομμάτων, τονίζει ο υπ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η συμμαχία με Ισραήλ διασφαλίζει την ελευθερία της χώρας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη Δένδια και Μητσοτάκη για τη συμφωνία «Ασπίδα του Αχιλλέα» με το Ισραήλ, τονίζοντας τη σημασία της στρατηγικής συμμαχίας για την ασφάλεια της χώρας, παρά τις αντιδράσεις του ΚΚΕ στη Βουλή.