ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
Ο Κώστας Τσουκαλάς σε επίσημο περιβάλλον, πιθανό γραφείο ή δημόσια υπηρεσία.

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταυτίστηκε συνειδητά με διαφθορά και ρουσφέτι

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολιάζει πως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής όταν πιέζεται, αλλά στην πράξη επέλεξε τη διαφθορά και τον πελατειασμό.

Κριτική στην πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υποστηρίζοντας πως «ο πρωθυπουργός σήμερα επέλεξε να βάλει τη φορεσιά του μεταρρυθμιστή».

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι σημαία ευκαιρίας να την υψώνει τυχοδιωκτικά ο κ. Μητσοτάκης όποτε πιέζεται δημοσκοπικά». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές, επέλεξε να ταυτιστεί με τη διαφθορά, τον πελατειασμό και το ρουσφέτι, αποφεύγοντας συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα λόγω πολιτικού κόστους.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης, υπήρξαν περιπτώσεις όπου αγνοήθηκαν φαινόμενα λαφυραγώγησης της Δικαιοσύνης. Τονίζει πως στην πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ούτε για την αδυναμία προτεραιοποίησης αναγκών, με αποτέλεσμα να καλύπτονται σημαντικές ελλείψεις, όπως στο σύστημα αεροναυτιλίας, μέσω δωρεών.

Ο κ. Τσουκαλάς θέτει ερωτήματα για το πώς μια κυβέρνηση που δηλώνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις νομοθετεί με τροπολογίες χωρίς διαβούλευση, εντάσσοντάς τες σε άσχετα νομοσχέδια προς όφελος κυβερνητικών στελεχών. Παράλληλα, αναφέρεται στην «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης σε ζητήματα διαφάνειας, όπως η εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι οικειοποιείται το αίτημα για «Μια Ελλάδα για όλους» και εμφανίζεται ως υπερασπιστής των ατόμων με αναπηρία, χωρίς να υιοθετεί προτάσεις όπως ο αυτόματος μηχανισμός αναπροσαρμογής των επιδομάτων αναπηρίας. Υποστηρίζει ότι η αποδοχή της σχετικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ θα προστάτευε τους πολίτες με αναπηρία από τη φτωχοποίηση, ειδικά σε περίοδο έντονης ακρίβειας.

Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία για τη διατήρηση των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που αφορούν τα όρια ηλικίας των γονέων ανάπηρων παιδιών. Υποστηρίζει ότι με αυτή την πολιτική, τα άτομα με αναπηρία παραμένουν εξαρτημένα από κυβερνητικές αποφάσεις που υπαγορεύονται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τον εκλογικό κύκλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χωρίς πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό-Στηρίζουμε την Κύπρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης και ανασχηματισμό, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία με την παρούσα κυβέρνηση.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυβέρνηση και πρωθυπουργός οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και εμπλοκή της χώρας σε δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις. Καλεί σε πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και διαφθορά

Ο Σωκράτης Φάμελλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση στη Βουλή, κατηγορώντας τη για εκτεταμένη διαφθορά, υποβάθμιση θεσμών και συγκάλυψη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου καταλόγισε εμπλοκή και προστασία υπουργών και συνεργατών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης απαντά αύριο σε ερώτηση Ανδρουλάκη για ενεργειακή ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στη Βουλή, αύριο στις 9:30 πμ, σε ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια, με έμφαση στην ακρίβεια και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.