ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
Φώτο: Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, Credits: Dimitris Kapantais / SOOC

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για μάρτυρα στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τη στάση του Γεώργιου Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με αντικείμενο το ενδεχόμενο ψευδούς κατάθεσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αριστείδη Κορέα, σχετικά με τη στάση που τήρησε ο μάρτυρας στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γεώργιος Ξυλούρης, κατά την εμφάνισή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, όπως προβλέπεται από τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν από τη Βουλή. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ο κ. Ξυλούρης, αρνούμενος να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής για δεύτερη φορά, έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, σε περίπτωση που διαπιστωθεί τέλεση του αδικήματος, θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και οι αρχές θα προχωρήσουν στη σύλληψη του κ. Ξυλούρη.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της νομοθεσίας, το αυτόφωρο ισχύει έως τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας. Εφόσον η αστυνομική προανάκριση ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας, η διαδικασία σύλληψης του ελεγχόμενου προσώπου ενεργοποιείται άμεσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εκτεθειμένη» η αντιπολίτευση, αιχμές Χαλικιά για Τυχεροπούλου

Πηγές ΝΔ επικαλούνται κατάθεση της Δ. Χαλικιά με αιχμές για τον ρόλο της Π. Τυχεροπούλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγελίες για αναθέσεις και παρεμβάσεις στο ΟΣΔΕ, ενώ προαναγγέλλεται αίτημα να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από τον «κωδικό 1700».
Λογότυπο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ηλιοβασίλεμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Δήμητρας Χαλικιά στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Δήμητρα Χαλικιά, πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, έκανε λόγο για συστηματικό πρόβλημα με συγκρούσεις συμφερόντων, αναφέροντας τεχνικά λάθη και διοικητικές ανεπάρκειες σε πρόσφατες διοικήσεις και καταγγέλλοντας παρέμβαση σε αγροτικές ενισχύσεις.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκος: Δεν θα αναλάμβανα σήμερα τον ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε με 1 εκατ.

Ο Γρηγόρης Αποστολάκος, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε στην Εξεταστική ότι υπήρχαν λίγα κρούσματα παραβατικότητας, μετέφερε ακραίες συμπεριφορές στη Δικαιοσύνη και επισήμανε ότι ο Οργανισμός ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο του υπουργείου.
Μιλένα Αποστολάκη έξοδος κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Διαβίβαση αρχείων ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για δεσμευμένα ΑΦΜ

Η Μιλένα Αποστολάκη ζήτησε στην Εξεταστική τη διαβίβαση των αντικρουόμενων αρχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κάνοντας λόγο για αποκλίσεις στα ποσά πληρωμών και στον αριθμό δεσμευμένων ΑΦΜ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι δεν έχουν αντίρρηση.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πραγματική δύναμη απέναντι στη ΝΔ

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για θράσος σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και επικρίνει τη μεταφορά του στην ΑΑΔΕ. Παράλληλα, καταλογίζει στη ΝΔ λαϊκισμό, τονίζοντας ότι δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις για τον ΕΛΓΑ.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: «Αυταρχισμός αντί λύσεων» για τα μπλόκα, 7 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σ. Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για γενικόλογες εξαγγελίες και αυταρχισμό απέναντι στους αγρότες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει 7 προτάσεις, όπως φθηνότερο αγροτικό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο.