ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
Ο Κώστας Τσουκαλάς σε επίσημο περιβάλλον, πιθανό γραφείο ή δημόσια υπηρεσία.

Τσουκαλάς: Διαρκής επαγρύπνηση απέναντι στον φασισμό και τη βία

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε, με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης απέναντι στον φασισμό και τη μισαλλοδοξία, υπογραμμίζοντας ότι η δημοκρατία απαιτεί δικαιοσύνη και καμία ανοχή στη βία.

Στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, προχώρησε σε δημόσια δήλωση, τονίζοντας τη σημασία της διαρκούς επαγρύπνησης απέναντι σε φαινόμενα φασισμού και μισαλλοδοξίας.

Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι δεν πρέπει να λησμονούνται οι δολοφονίες, η βία και η τρομοκρατία που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή, καθώς και το μίσος που διασπείρει ο φασισμός και η ακροδεξιά.

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ διατήρησε από την αρχή σταθερή στάση, λαμβάνοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή επικίνδυνων κομμάτων στη δημοκρατική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατία απαιτεί συνεχή αγώνα και επαγρύπνηση, ενώ η ουσία της βρίσκεται στη δικαιοσύνη και στην απονομή της.

Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε την ευχή να αποδοθεί δικαιοσύνη, να μην υπάρξει ατιμωρησία και να αποφευχθεί η επανεμφάνιση τέτοιων επικίνδυνων φαινομένων για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Το πολιτικό σύστημα λειτουργεί με όρους λαθροχειρίας

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η δικαιοσύνη ερευνά το δυστύχημα στη «Βιολάντα», ενώ απέρριψε τις κατηγορίες περί πλημμελών παρεμβάσεων ως παραπληροφόρηση. Η επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στην Ελλάδα ήταν ιδιωτική.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Ο βασικός κρατούμενος για ΟΠΕΚΕΠΕ είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη

Ο Μακάριος Λαζαρίδης σχολίασε στην πλατφόρμα "Χ" ότι η ποινική δίωξη κατά του "Φραπέ" συνδέεται με πρόταση της ΝΔ στην επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θέτοντας ερωτήματα στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ για τις προηγούμενες κατηγορίες τους.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

Ο Κ. Τσουκαλάς τόνισε στην ΕΡΤnews ότι ο Άρειος Πάγος δικαίωσε δανειολήπτες σχετικά με τον τόκο στα ρυθμισμένα δάνεια του νόμου Κατσέλη, επικρίνοντας την κυβέρνηση και ζητώντας επαναφορά της προστασίας πρώτης κατοικίας.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός» η Εξεταστική Επιτροπή

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πρόωρο κλείσιμο της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την πλειοψηφία, με άρνηση κλήτευσης κρίσιμων μαρτύρων. Κάνει λόγο για συγκάλυψη και ευθύνες που παραγράφονται, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών αφορά τον κορμό της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα επικρατήσει κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ ή τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη στάση στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ζητώντας ευρεία συναίνεση.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη: «Σιωπή» για χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και αλαζονεία

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση και τον Π. Μαρινάκη για απουσία αντίδρασης σε αναφορά για χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς, μιλώντας για αλαζονεία και «βιαστικές» τοποθετήσεις.