ΓΔ: 2267.11 1.75% Τζίρος: 49.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:37
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτρέτο
Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία στη μάχη για προσιτή στέγη

Η Δ. Μιχαηλίδου συζήτησε με τον J. Jutte την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για προσιτή κατοικία, την Κοινωνική Αντιπαροχή και τη συμβολή του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Προσιτής Στέγασης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Employment), Jeroen Jutte, βρέθηκε η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της ενδιάμεσης αναθεώρησης των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021–2027 και της ετήσιας αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η υπουργός ανέλυσε τους βασικούς άξονες της εθνικής στεγαστικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση στην αύξηση του στεγαστικού αποθέματος μέσω της Κοινωνικής Αντιπαροχής και στην αξιοποίηση ανενεργών στρατοπέδων με τη στήριξη του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου.

Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, στόχος της πολιτικής είναι «όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να αποκτήσουν σπίτι», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ο σχεδιασμός να αντανακλά τις πραγματικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία αφορά όχι μόνο τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και πολλές οικογένειες με σταθερό εισόδημα που δυσκολεύονται πλέον να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν κατοικία.

Η ελληνική πλευρά ανέδειξε τη σημασία διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε τα στεγαστικά προγράμματα να καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και να ανταποκρίνονται πιο δίκαια στις σύγχρονες ανάγκες.

Η συζήτηση συνδέθηκε και με τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς η Ελλάδα αναμένει την επόμενη εβδομάδα την έκθεση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας και Στέγασης, Dan Jørgensen, για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προσιτής Στέγασης (European Affordable Housing Plan), το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τον πρώτο ενιαίο ευρωπαϊκό σχεδιασμό στον τομέα της προσιτής κατοικίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Οι εντάσεις με ΗΠΑ για Γροιλανδία ωφελούν τους αντιπάλους

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε ότι κλιμάκωση εντάσεων Ευρώπης-ΗΠΑ για τη Γροιλανδία θα ενισχύσει τους αντιπάλους. Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και διάλογου, ενώ η ΕΕ είναι έτοιμη να δράσει εάν απαιτηθεί.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, δηλώνει η φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε αυστηρότερες κυρώσεις και πρόταση για απαγόρευση εξαγωγών τεχνολογίας στην Τεχεράνη, στηρίζοντας τους διαδηλωτές κατά της βίαιης καταστολής στο Ιράν.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ η δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας: άμυνα και ασφάλεια (SAFE), στήριξη Ουκρανίας, μεταναστευτικό, ανταγωνιστικότητα και μείωση γραφειοκρατίας κατά 11,9 δισ. ευρώ.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Επενδύσεις και ασφάλεια στην Αρκτική απέναντι σε Τραμπ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Νταβός, δεσμεύτηκε για δυναμική απάντηση στις απειλές του Τραμπ κατά της Ευρώπης και υπογράμμισε πως η ΕΕ πρέπει να χτίσει μία νέα, ανεξάρτητη Ευρώπη, αξιοποιώντας τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν υπόσχεται δυνατή απάντηση της ΕΕ στις απειλές Τραμπ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε στο Νταβός ξεκάθαρη απάντηση στις απειλές Τραμπ για Γροιλανδία και δασμούς, υποστηρίζοντας ότι τα γεωπολιτικά σοκ οδηγούν την ΕΕ σε πιο ανεξάρτητη πορεία.