ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Χατζηθεοδοσίου: Απαραίτητος ο ουσιαστικός διάλογος κυβέρνησης - αγροτών

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και ζητά ανοιχτό διάλογο με την κυβέρνηση για δίκαιες τιμές, άμεσες λύσεις και διασφάλιση ομαλής λειτουργίας της οικονομίας.

Την ανάγκη για μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το Επιμελητήριο στηρίζει τον αγώνα των αγροτών για τη διασφάλιση του μέλλοντος του πρωτογενούς τομέα. 

Τονίζει ότι οι οικονομικές διεκδικήσεις και οι χαμηλές τιμές στις οποίες πωλούνται τα αγροτικά προϊόντα, σε αντίθεση με τις υψηλές τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή, αποτελούν ζητήματα που απαιτούν άμεση επίλυση.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στην οικονομία. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου προτείνει η κυβέρνηση να προσκαλέσει τους αγρότες σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, ξεκινώντας από μηδενική βάση, με στόχο την εξεύρεση βέλτιστων λύσεων όπου αυτό είναι εφικτό.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δηλώνει πως, ενώ υπάρχει πλήρης σεβασμός στον αγώνα των αγροτών, είναι εξίσου σημαντικό η οικονομία να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Είναι απόλυτη ανάγκη να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζει με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών ότι χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών, καθώς και αυτός ο επαγγελματικός κλάδος πλήττεται βάναυσα από το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη στήριξη για λιπάσματα και τυροκομικές επιχειρήσεις στη Λέσβο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε ΠΝΠ με μέτρα στήριξης αγροτών: 15% επιδότηση για λιπάσματα έως 31/5/26 και αποζημιώσεις για τυροκομεία Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού. Ενίσχυση αφορολόγητη, ακατάσχετη, ανεκχώρητη.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στήριξη κατά της ακρίβειας για ιδιοκτήτες ΙΧ, αγρότες και ακτοπλοϊκά

Ο Κυρ. Πιερρακάκης παρουσίασε τη δέσμη μέτρων για τη στήριξη απέναντι στην ακρίβεια στα καύσιμα, τονίζοντας ότι είναι στοχευμένα, προσωρινά και ύψους 300 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες για Απρίλιο-Μάιο 2026.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρεβλώσεις και υψηλό κόστος πλήττουν τους αγρότες, λέει ο Σ. Αρναούτογλου

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες στην πρόσβαση σε φθηνά εφόδια και τα κενά στους ελέγχους της ΕΕ, ειδικά ενόψει νέων συμφωνιών.