ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
Φωτο: Dimitris Peristeris / SOOC

Μνημόνιο Συνεργασίας Βουλής και Πανεπιστημίου Πειραιά για έρευνα

Η Βουλή και το Πανεπιστήμιο Πειραιά υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για έρευνα, εκπαίδευση και προώθηση ίσων ευκαιριών, με δράσεις που ενισχύουν την προσβασιμότητα και την υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Πανεπιστημίου Πειραιά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Την υπογραφή πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μια «ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τη Βουλή», σημειώνοντας πως εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Κοινοβουλίου.

 Όπως επεσήμανε, στόχος είναι η διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση των υπαλλήλων της Βουλής, σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξή τους.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την έρευνα και εκπαίδευση στην επόμενη πενταετία, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη πέντε χρόνια.

 Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην προώθηση της ένταξης και των ίσων ευκαιριών για άτομα με αναπηρία, μέσω δράσεων που ενισχύουν την προσβασιμότητα, την επαγγελματική εξέλιξη και την κοινωνική ενσωμάτωση των μελών των δύο φορέων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά για τη συμβολή τους στην επιμόρφωση των στελεχών του Κοινοβουλίου. 

Επίσης, ανακοίνωσε νέα πρωτοβουλία της Βουλής υπέρ των φοιτητών ΑμεΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά, επισημαίνοντας τη σημασία της φροντίδας για νέους με αναπηρίες ή ελαφρές ψυχικές παθήσεις.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά τόνισε ότι μεταξύ των 20.000 ενεργών φοιτητών του Ιδρύματος, 750 έχουν κάποια μορφή αναπηρίας ή σοβαρά νοσήματα. Υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας χώρου που θα καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. 

Ο κ. Σφακιανάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία, αναγνωρίζοντας την ευαισθησία του Προέδρου της Βουλής σε θέματα που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την παρακολούθηση της υλοποίησης του Μνημονίου, συγκροτήθηκε επιτροπή με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Βασιλείου Μπαγιώκου, και του συμβούλου του Προέδρου της Βουλής, Δημοσθένη Ασημακόπουλου. Από το Πανεπιστήμιο Πειραιά συμμετέχουν οι Αντιπρυτάνεις Σπύρος Ρουκανάς και Γεωργία Βεροπούλου.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου, παρόντες ήταν επίσης οι Αντιπρυτάνεις Στυλιανή Σοφιανοπούλου και Δημοσθένης Κυριαζής, καθώς και η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Φωτεινή Ασδεράκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δημιουργείται ο «Κήπος των Δικαίων»

Θεματικό πάρκο «Κήπος των Δικαίων» πρόκειται να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη με δωρεά του Ιδρύματος Gariwo, προσφέροντας χώρο μνήμης και εκπαίδευσης, παιδική χαρά και σημεία συνάντησης για τους πολίτες, έως το 2026.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ΔΕΗ και Georgetown για ίδρυση νέου πανεπιστημίου στην Ελλάδα

Ο Όμιλος ΔΕΗ και το Πανεπιστήμιο Georgetown προχωρούν στη δημιουργία νέου πανεπιστημιακού φορέα στην Ελλάδα, με στόχο την έναρξη λειτουργίας το 2026 και την προσφορά δύο διεθνώς πιστοποιημένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Αθήνα.
Εργασία εξ αποστάσεως laptop
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: «Καμπανάκι» για έλλειψη προσωπικού, δυσκολία στις προσλήψεις

Οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εύρεση προσωπικού, κυρίως για θέσεις σε τουριστικά επαγγέλματα όπως καμαριέρες, σερβιτόροι και πωλητές, σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Απονομή βραβείων εκδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακρίσεις ΕΠΑΣ Ξάνθης: Τέσσερα μετάλλια στη Southern Europe Culinary

Τρεις μαθητές και μία μαθήτρια της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης κέρδισαν δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια στο Southern Europe Culinary Challenge, στον Διεθνή Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, διαγωνιζόμενοι σε σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΠΘ: Συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διάλογο για ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Το Τμήμα Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Ανθεκτικότητας του ΔΠΘ συμμετείχε σε ευρωπαϊκό διάλογο για την κλιματική ανθεκτικότητα, διοργανώνοντας δύο εκδηλώσεις σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη με θέμα κρίσεις όπως πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές.
Κομοτηνή κέντρο δρόμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΠΘ και Στέγη Πολιτισμού ΑΜΘ ενώνουν δυνάμεις για τη Θράκη

Το ΔΠΘ και η Στέγη Πολιτισμού ΑΜΘ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με στόχο τη σύνδεση ακαδημαϊκής γνώσης και πολιτισμού, ενισχύοντας ανάπτυξη, καινοτομία και κοινωνική συνοχή στη Θράκη.