ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Λάζαρος Κυρίζογλου πορτρέτο
Φώτο: ΚΕΔΕ

ΚΕΔΕ: Ανάγκη νέας στρατηγικής για πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Η ΚΕΔΕ, μέσω του Λάζαρου Κυρίζογλου, τονίζει την ανάγκη ανανεωμένης στρατηγικής για τις δασικές πυρκαγιές, προτείνοντας ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών και συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μέσω του προέδρου της και Δημάρχου Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, συμμετείχε σε ημερίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με θέμα «Δάση και αστικό περιβάλλον – Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης», που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ υπό την αιγίδα των αρμόδιων υπουργείων.

Ο κ. Κυρίζογλου επεσήμανε την ανάγκη επικαιροποίησης της εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, δίνοντας έμφαση σε έναν ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχεδιασμό.

Η ΚΕΔΕ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η ενίσχυση και αναδιοργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Παράλληλα, προτείνεται η ενεργός συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών, των γεωργικών, δασικών και μελισσοκομικών συνεταιρισμών, καθώς και των ρητινοκαλλιεργητών, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη δυναμική της υπαίθρου.

Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την προώθηση πολιτικών που ενισχύουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών, υποστηρίζοντας μια νέα, συνεργατική προσέγγιση στη δασοπροστασία με έμφαση στην πρόληψη και τη συλλογική ευθύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή σύμβασης για τον Οργανισμό Mercator από τον Δ. Παπαστεργίου

Υπεγράφη στο Μαξίμου η σύμβαση για τον διακυβερνητικό οργανισμό «Mercator», παρουσία Μητσοτάκη και Μακρόν. Ο Οργανισμός θα παρέχει προηγμένα ψηφιακά εργαλεία για ωκεανούς, κλίμα και ναυτιλία, ενισχύοντας τη βιώσιμη διαχείριση.
Σταύρος Παπασταύρου συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην προστασία θαλασσών στην Ευρώπη

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε ότι έως το τέλος του 2024 θα θεσμοθετηθούν δύο νέα Θαλάσσια Πάρκα σε Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τέτοια πρωτοβουλία.
Κτίριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου και D. Šuica: Σύμφωνο Μεσογείου για σταθερότητα στην περιοχή

Ο Σταύρος Παπασταύρου συναντήθηκε με την επίτροπο Dubravka Šuica για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-ΕΕ στη Μεσόγειο, τονίζοντας τον στρατηγικό ρόλο της χώρας και τα έργα που προωθούν την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.
Λιμνοδεξαμενή με ξηρασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

DEF2026: Προκλήσεις λειψυδρίας και διαχείρισης νερού στην Ελλάδα

Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης των μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Ο Π. Βαρελίδης υπογράμμισε δομικά προβλήματα στα υδρολογικά συστήματα και τη σημασία ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με Αλβέρτο Β': Συνεργασία για Μεσόγειο και Πράσινη Ανάπτυξη

Στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα-Αλβέρτου Β' βρέθηκαν οι άριστες ελληνο-μονακές σχέσεις, η αντιμετώπιση κοινών περιβαλλοντικών προκλήσεων στη Μεσόγειο και η ενίσχυση της συνεργασίας για την Πράσινη Ανάπτυξη.
Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο

Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για τη γεώτρηση υδρογονανθράκων στο «μπλοκ 2» του ΒΔ Ιονίου. Η γεώτρηση, προγραμματισμένη για Φεβρουάριο 2027, θα είναι η πρώτη σε 40 χρόνια και αφορά συνεργασία ExxonMobil, Energean, HELLENiQ Energy.