ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
Φώτο: SOOC

Ανδρουλάκης: Τιμά τη μνήμη Γρίβα και ζητά ενίσχυση μέτρων για έμφυλη βία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τίμησε τη μνήμη της Κυριακής Γρίβα, τονίζοντας τις ελλείψεις στην προστασία των θυμάτων και ζητώντας νομική αναγνώριση γυναικοκτονίας, ενίσχυση δομών και ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από γυναίκες βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τίμησε τη μνήμη της Κυριακής Γρίβα. Η συμβολική αυτή κίνηση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου η Γρίβα έχασε τη ζωή της από τον κακοποιητή της.

Ο κ. Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πως η χώρα μας καταγράφει υψηλά ποσοστά έμφυλης βίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επισήμανε ότι η τραγική υπόθεση της Κυριακής Γρίβα ανέδειξε τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού στην προστασία των θυμάτων.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για συγκροτημένες πρωτοβουλίες όπως η νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», η ενίσχυση των δομών και των συμβουλευτικών κέντρων, καθώς και η δωρεάν παροχή νομικής κάλυψης στα θύματα.

Σημαντική χαρακτήρισε επίσης την επαναθέσπιση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και τη διαρκή επιμόρφωση αστυνομικών, δικαστικών, γιατρών και φαρμακοποιών. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη ενημερωτικών εκστρατειών στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η παιδεία είναι το παν και σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκλεισε επισημαίνοντας πως «έχουμε να κάνουμε πολλά και πρέπει να τα κάνουμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πληγή, που υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Κύριε Μαρινάκη, δώστε απαντήσεις για το τουρκολυβικό μνημόνιο

Ο Κώστας Τσουκαλάς ζητά απαντήσεις από τον κ. Μαρινάκη για τη διπλωματική ήττα στο τουρκολιβυκό και τον καλεί να μην κατηγορεί όποιον ασκεί κριτική στις κυβερνητικές αποτυχίες, επισημαίνοντας την ανάγκη σωστής ενημέρωσης.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Εξωτερική πολιτική χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω άρθρου του, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μιλώντας για διπλωματική ήττα λόγω έλλειψης στρατηγικής και ευθυγράμμισης της Λιβύης με την Τουρκία. Ζητά ανάληψη ευθυνών.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η επαναφορά 13ης σύνταξης και ΕΚΑΣ δεν είναι λαϊκισμός

Ο Κώστας Τσουκαλάς παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους, με έμφαση στην επαναφορά 13ης σύνταξης, στις βελτιώσεις ΕΚΑΣ και επικουρικών, καθώς και στη μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και εξάλειψη ανισοτήτων.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μονιμες παρεμβάσεις ΠΑΣΟΚ για αποκατάσταση συντάξεων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εκδήλωση της ΑΣΣΕ τόνισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά 13ης σύνταξης, νέο ΕΚΑΣ, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση αναπηρικών και άρση ανισοτήτων ως βασικές προτεραιότητες σε μια μελλοντική κυβέρνηση.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μυρτώ Κοροβέση στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είδε τον Ανδρουλάκη

Η Μυρτώ Κοροβέση εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλωσορίζοντας τη βουλευτή που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Ενάντια σε λαϊκισμό, διαφθορά και οπισθοδρομικές πολιτικές»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο MEGANEWS, άσκησε δριμεία κριτική σε Μητσοτάκη και Τσίπρα, κατηγορώντας τους για πολιτική αναξιοπιστία και διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας σχετικά με τα μνημόνια και το έλλειμμα.