ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση

ΥΠΕΞ: Δέσμευση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετείχε στην εκστρατεία Orangetheworld στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα λάβει μέρος αύριο, Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 1:30 μ.μ., στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου θα τεθούν προς συζήτηση οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας και η κριτική για την προετοιμασία

Ο Αλ. Βιδούρης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας. Πώς κατέληξε το υπ. Εξωτερικών στην επιλογή του έμπειρου διπλωμάτη. Το BD αποκαλύπτει στοιχεία της επιστολής του απερχόμενου επικεφαλής.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα υποδέχεται τον Φίτο ως Ειδικό Εκπρόσωπο ΕΕ για το Κυπριακό

Το ΥΠΕΞ εξέφρασε, μέσω ανάρτησης στο Χ, την ικανοποίησή του για τον διορισμό του Ραφαέλε Φίτο ως Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, χαιρετίζοντας επίσημα την επιλογή του.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια ΥΠΕΞ στην Ιρλανδία για την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Το ΥΠΕΞ συγχαίρει την Ιρλανδία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και εκφράζει ευχές για ένα παραγωγικό εξάμηνο, τονίζοντας την προθυμία συνεργασίας για μια ελεύθερη, ασφαλή και ευημερούσα Ένωση.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Η στήριξη του Μακρόν στην Ελλάδα δεν στρέφεται κατά Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι η δήλωση Μακρόν για στήριξη της Ελλάδας δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα. Υπενθύμισε πως η Γαλλία είχε δείξει αλληλεγγύη στην Τουρκία μετά το χτύπημα από το Ιράν.