ΓΔ: 2735.19 0.93% Τζίρος: 214.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:19:38
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απευθύνεται σε εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της Βουλής.

Τασούλας - Γουισέλερ: Κοινές θέσεις Ελλάδας - Λουξεμβούργου σε κρίσιμα ζητήματα

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον Κλοντ Γουισέλερ, συζητώντας για τις άριστες διμερείς σχέσεις, τη σταθερή στήριξη του Λουξεμβούργου σε ελληνικά θέματα και τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις από Ουκρανία έως Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, Claude Wiseler, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Wiseler στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Λουξεμβούργου, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες διατηρούν κοινές θέσεις σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή υποστήριξη του Λουξεμβούργου σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Τόνισε, παράλληλα, ότι σε περίοδο έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η διεθνής κοινότητα οφείλει να κινηθεί συλλογικά, με βάση το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επικρατήσουν συνθήκες ειρήνης και καταλλαγής.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με την ειρήνευση στην Ουκρανία, ο κ. Τασούλας σημείωσε πως η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει το βηματισμό της προς την ενοποίηση και την επίτευξη στρατηγικής αυτονομίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Wiseler εξήρε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, υπογραμμίζοντας τη συναντίληψη των δύο χωρών απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, επεσήμανε το ενδιαφέρον του για τις ελληνικές θέσεις σε κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, τονίζοντας ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στα κοινοβούλια Ελλάδας και Λουξεμβούργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Τασούλα σε Χριστοδουλίδη για την 66η επέτειο ανεξαρτησίας Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη για τα 66 χρόνια ανεξαρτησίας και εξήρε τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πυλώνα σταθερότητας και προόδου παρά τις δυσκολίες.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Ενότητα και σύμπνοια απαραίτητες για επιβίωση και πρόοδο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε στην Τρίπολη ότι η ενότητα είναι απαραίτητη για πρόοδο, ενώ υπογράμμισε πως οι διαφωνίες είναι θεμιτές αρκεί να μη γίνονται σε τοξικό ή διχαστικό κλίμα.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας στην 205η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα παρόντα, έγιναν οι εκδηλώσεις για τα 205 χρόνια από την Άλωση-Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, με έμφαση στην καθοριστική συμβολή του Κολοκοτρώνη, όπως τόνισε ο κ. Τασούλας.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει ιστορική σημασία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Τασούλας, τόνισε τη μεγάλη σημασία της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της αρχαιολογικής έρευνας και τη σημασία τα ευρήματα να ανήκουν στον τόπο τους.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια ΠτΔ Τασούλα για τον θάνατο πυροσβέστη στη Ρόδο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε βαθιά θλίψη και συλλυπητήρια για τον θάνατο πυροσβέστη σε αποστολή διάσωσης στη Ρόδο, τονίζοντας το βαρύ τίμημα που πληρώνει το Πυροσβεστικό Σώμα στο καθήκον.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Συνεχίζεται το αδιέξοδο για την αφαίρεση ρώσων ολιγαρχών από κυρώσεις

Σε αδιέξοδο η ΕΕ για το αίτημα Γαλλίας και Λουξεμβούργου να διαγραφούν δύο ρώσοι ολιγάρχες από τις κυρώσεις, λόγω κυρίως της αντίθεσης των βαλτικών χωρών. Αν δεν υπάρξει συμφωνία ως τα μεσάνυχτα, οι κυρώσεις λήγουν.