ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Πιερρακάκης στο Βερολίνο για κρίσιμες συναντήσεις με τη γερμανική ηγεσία

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων στο Βερολίνο με τη γερμανική ηγεσία, συζητώντας ανταγωνιστικότητα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική αρχιτεκτονική.

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, πραγματοποιώντας σειρά σημαντικών συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της στην ευρωπαϊκή οικονομική αρχιτεκτονική, επιδιώκοντας στενότερη συνεργασία με βασικούς εταίρους, όπως η Γερμανία.

Κεντρικό σημείο της επίσκεψης αποτελεί η συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών, Lars Klingbeil, στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών.

 Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης, η προώθηση της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων και τα επόμενα βήματα για την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.

Ακολουθεί συνάντηση του κ. Πιερρακάκη με τον ομοσπονδιακό υπουργό Ψηφιοποίησης, Karsten Wildberger, με βασικό θέμα την προώθηση κοινών προτύπων ψηφιακής διακυβέρνησης και τις προοπτικές που προσφέρει η ψηφιοποίηση για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο υπουργός θα απευθύνει ομιλία στη σχολή διακυβέρνησης Hertie, παρουσιάζοντας τη στρατηγική μετασχηματισμού της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Θα αναδείξει τις πολιτικές που συνέβαλαν στη δημοσιονομική σταθερότητα, στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει το ελληνικό σχέδιο για μια πιο ανταγωνιστική, διαφανή και ψηφιακά ώριμη Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Πιερρακάκης θα έχει επίσης συνάντηση με τον βουλευτή Thomas Rachel, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας, καθώς και με μέλη της Ομάδας Φιλίας στο Bundestag.

Νωρίτερα, ο υπουργός συμμετείχε σε πρωινό εργασίας στο Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS) με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU-CSU που συμμετέχουν στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομικών. 

Η συζήτηση, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα του Ιδρύματος, Dr. Mark Speich, επικεντρώθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου ευρωπαίου εταίρου σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στήριξη σε πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρήσεις όσο χρειαστεί

Ο Κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε στο Forum Πελοποννήσου πως η κυβέρνηση θα στηρίζει πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και παραγωγή όσο χρειαστεί, τονίζοντας τη σημασία της Πελοποννήσου και την αξία της ηγεσίας σε δύσκολες συγκυρίες.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στοχευμένα μέτρα για ευάλωτους λόγω κρίσης Μ. Ανατολής

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Στο Eurogroup συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην Ευρώπη.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eurogroup: Ενέργεια και πολιτική στην ατζέντα αύριο στο Βέλγιο

Το Eurogroup θα εξετάσει αύριο, υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη, τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή στην ΕΕ και πιθανά μέτρα για την ενέργεια, με συμμετοχή και του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός: Νέα ρύθμιση για διάσωση πρώτης κατοικίας με μεγαλύτερο κούρεμα

Με παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, Κ. Πιερρακάκη, προωθείται αλλαγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό με στόχο τη διάσωση της πρώτης κατοικίας με μεγαλύτερο «κούρεμα» και χαμηλότερες δόσεις, μέσω ρευστοποίησης λοιπής περιουσίας.