ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία

Η ΕΛ.ΑΣ. φιλοξένησε την 53η συνάντηση του Στρατηγικού Συμβουλίου RAILPOL

Η Ελληνική Αστυνομία φιλοξένησε την 53η συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αστυνόμευσης Σιδηροδρόμων (RAILPOL).

Η Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε με επιτυχία την 53η συνάντηση του Στρατηγικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δυνάμεων Αστυνόμευσης Σιδηροδρόμων (RAILPOL) στην Αθήνα, το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου 2025. Στη συνάντηση συμμετείχαν 31 εκπρόσωποι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργαζόμενους φορείς.

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της χώρας στο Δίκτυο RAILPOL. Επισημάνθηκε η προτεραιότητα που δίνεται στην αστυνόμευση των σιδηροδρόμων και ο καθοριστικός ρόλος της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των μελών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σύγχρονες απειλές για τους σιδηροδρόμους, την προστασία κρίσιμων υποδομών, την πρόληψη εγκληματικότητας, την κυβερνοασφάλεια στις μεταφορές, τη διαχείριση κρίσεων και την αστυνομική ανταπόκριση σε περιστατικά.

Παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από εκπροσώπους του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), καθώς και από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στο Σχέδιο «ΑΡΙΑΔΝΗ» και στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Το Δίκτυο RAILPOL, που ιδρύθηκε το 2004, στοχεύει στην εδραίωση αποτελεσματικής διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αρχών στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους. Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο από το 2019, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση κοινών επιχειρησιακών προσεγγίσεων και στην ενίσχυση της ασφάλειας στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους.

Η επιτυχής διοργάνωση της συνάντησης ανέδειξε το έργο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και τη διεθνή παρουσία της, καθώς και το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου RAILPOL εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως μία από τις πιο οργανωμένες και αποτελεσματικές των τελευταίων ετών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο RAILPOL είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.railpol.eu.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Δεν πρόκειται για τρομοκρατία, σύντομα απαντήσεις για την έκρηξη στον Κολωνό

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσφατη έκρηξη στον Κολωνό, που τραυμάτισε αστυνομικούς και πολίτες, εστιάζουν στο ποινικό έγκλημα αντί για τρομοκρατία, σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, που διαβεβαιώνει πως σύντομα θα υπάρξουν συλλήψεις.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές από αυτοκίνητα με μέθοδο σκασμένου ελαστικού

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας και ένας ακόμη στη Γλυφάδα, που παρακολουθούσαν πελάτες τραπεζών, προξενούσαν ζημιές στα οχήματά τους και τους έκλεβαν χρήματα, εφαρμόζοντας μέθοδο «εγκληματικού τουρισμού».
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: «Φρικαλέα πρωτοβουλία» η συγκέντρωση έξω απ’ την πρεσβεία Ισραήλ

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «φρικαλέα» τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ανήμερα της επετείου της επίθεσης της Χαμάς, τονίζοντας πως κάθε νεκρός ή όμηρος έχει την ίδια αξία για την κυβέρνηση, όπου κι αν βρίσκεται.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ, Pninat Yanay. Εξέφρασε ευχές για επιτυχία και συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε ασφάλεια, τρομοκρατία και ανταλλαγή πληροφοριών.
Κτίριο φυλακών Κορυδαλλού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή με έξι τραυματίες στις φυλακές Δομοκού

Άγρια συμπλοκή ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στις φυλακές Δομοκού μεταξύ Αλγερινών και Σύριων κρατουμένων, με έξι τραυματίες. Τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ. Είναι το τρίτο τέτοιο περιστατικό σε 1,5 μήνα.