ΓΔ: 2696.92 1.16% Τζίρος: 247.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:36
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Φώτο: SOOC

Θεοδωρικάκος: Η συνεργασία φορέων είναι κλειδί για ασφαλείς ανελκυστήρες

Ο Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων αποτελεί βασική προϋπόθεση για ασφαλείς ανελκυστήρες και για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου μητρώου.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας απογραφής των ανελκυστήρων στο νέο ψηφιακό μητρώο αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, και εκπροσώπους των κατασκευαστών, εγκαταστατών και συντηρητών ανελκυστήρων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων (ΠΕΤΑΚ). 

Παρόντες ήταν ακόμη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Λευτέρης Κρητικός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε τη σημασία της συμβολής όλων των εμπλεκομένων για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων για όλους τους ανελκυστήρες της χώρας, ένα ζήτημα που παραμένει άλυτο για δεκαετίες.

Ο υπουργός επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντήρηση κάθε ανελκυστήρα αποτελεί η απογραφή του στο νέο μητρώο. Προέτρεψε τόσο τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων, όσο και τους συντηρητές και εγκαταστάτες να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε κανένας ανελκυστήρας να μην μείνει εκτός μητρώου.

Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή είναι ιδιαίτερα απλή, διαρκεί μόλις 3-5 λεπτά, δεν έχει κόστος και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://elevator.mindev.gov.gr έως τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η διαδικασία δεν επιφέρει καμία πρόσθετη ευθύνη ή νέα υποχρέωση για τους πολίτες που προβαίνουν στην απογραφή, πέραν όσων ήδη προβλέπει η νομοθεσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα προσελκύει ξένες παραγωγικές επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι το νομοσχέδιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις ενισχύει τη στρατηγική για ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία, με έμφαση στην καινοτομία, τη βιομηχανία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 82 εκατ. ευρώ οι ενισχύσεις Στρατηγικών Επενδύσεων το 2026

Με τροποποιητική υπουργική απόφαση αυξάνονται τα κονδύλια για στρατηγικές επενδύσεις: η φορολογική απαλλαγή για το 2026 φτάνει τα 31,24 εκατ. ευρώ (+32,6%) και οι επιχορηγήσεις τα 50,74 εκατ. ευρώ (+153,7%).
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Συγκέντρωση επιχειρήσεων για φθηνότερες τιμές & ποιότητα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συμμετείχε στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, όπου συζητήθηκαν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η βιομηχανική ανανέωση και η ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νομοσχέδιο για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης με νέα κίνητρα για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, αναδιάρθρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης, στοχευμένες ενισχύσεις και ενιαίες διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για διαφανή λειτουργία σύγχρονων επιχειρηματικών πάρκων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης του πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, με στόχο την στήριξη της βιομηχανίας. Αναμένονται 40 νέα πάρκα τα επόμενα 10 έτη, φτάνοντας τα 100 συνολικά.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κρήτη κέντρο καινοτομίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το ΙΤΕ στο Ηράκλειο και παρέστη στα εγκαίνια του νέου Κόμβου Καινοτομίας. Τόνισε τη σημασία της έρευνας και της συνεργασίας για την ανάπτυξη, με πόρους από δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια.