ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Τσουκαλάς: Το Μαξίμου αγνοεί τις δυσκολίες των πολιτών, η λύση στο ChatGPT

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός είναι αποκομμένοι από τις δυσκολίες των πολιτών και κυβερνούν χωρίς σχέδιο ή αποτελεσματικότητα.

Κριτική στη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού άσκησε ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, η οποία ακολούθησε την αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι «χωρίζει άβυσσος πια το Μαξίμου και τον κ. Μητσοτάκη από την κατανόηση των δυσκολιών των πολιτών». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς επίγνωση και χωρίς αποτελεσματικό σχέδιο, ενώ χαρακτήρισε ειρωνικά την προσέγγισή της στα κοινωνικά ζητήματα.

Στη συνέχεια, σχολίασε τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά τροφίμων, σημειώνοντας πως «η εικόνα του πρωθυπουργού να συζητά με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να βρίσκει ξεκαρδιστικό ότι τα όσπρια από το ελληνικό χωράφι πωλούνται στο ράφι του σούπερ μάρκετ 15 και 16 φορές πάνω λόγω αισχροκέρδειας των μεσαζόντων, είναι το λιγότερο τραγική».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι η απάντηση του πρωθυπουργού στα θέματα ακρίβειας και καρτελοποίησης της αγοράς ήταν ότι «δεν είναι ο... Χάρι Πότερ», ενώ χαρακτήρισε ως «χοντροκομμένη παρωδία» την προσπάθεια να παρουσιαστεί ως διώκτης των ολιγοπωλίων, τη στιγμή που, όπως υποστήριξε, τα κέρδη των επιχειρήσεων καταγράφουν ρεκόρ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Επιπλέον, ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα ποσά που έχει εισπράξει το κράτος από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, ενώ τόνισε πως «ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν υπήρξε κυβέρνηση σε τέτοια απόσταση από τα προβλήματα της κοινωνίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση Χατζηδάκη - Ανδρουλάκη στην ολομέλεια

Ο Κ. Χατζηδάκης απάντησε στην αντιπολίτευση για επισυνδέσεις, ΟΠΕΚΕΠΕ και τη Δικαιοσύνη, τονίζοντας την ανάληψη ευθυνών από την κυβέρνηση και καλώντας να αφεθεί η Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς παρεμβάσεις.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος Δικαίου μετά από αίτημα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η προ ημερησίας συζήτηση για το κράτος Δικαίου, μετά από αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης. Η σχετική ημερήσια διάταξη θα εκδοθεί σύντομα.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης απαντά αύριο σε ερώτηση Ανδρουλάκη για ενεργειακή ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στη Βουλή, αύριο στις 9:30 πμ, σε ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια, με έμφαση στην ακρίβεια και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η πολιτική ενέργειας αυξάνει ακρίβεια και κινδυνεύει η ασφάλεια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επανακαταθέτει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον πρωθυπουργό απαντήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας, τις ΑΠΕ και τα μέτρα στήριξης καταναλωτών.