ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνεται σε κοινό κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας.

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών Ντάουτι

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Στέφεν Ντάουτι υπέγραψαν Δήλωση Πρόθεσης στην Αθήνα για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας–Ηνωμένου Βασιλείου κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Βρετανού Υφυπουργού Εξωτερικών, Stephen Doughty, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025, υπογράφηκε Δήλωση Πρόθεσης για την περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση των παράνομων οικονομικών εκροών που σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο και των επαφών του με Βρετανούς αξιωματούχους, με βασικό άξονα την αντιμετώπιση των εγκληματικών δικτύων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη μετανάστευση.

Στην κοινή δήλωση επισημαίνεται ότι «είμαστε ενωμένοι στην πρόθεσή μας να αντιμετωπίσουμε το διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα που σχετίζεται με την παράνομη μετανάστευση (OIC) μέσω των διαθέσιμων νομοθετικών και διαδικαστικών οδών. Αυτή η προσέγγιση του "εντοπισμού της ροής του χρήματος" μπορεί να μειώσει τα οικονομικά κίνητρα που ωθούν εγκληματικές οργανώσεις να εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα».

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους, με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης εκροής χρημάτων που προκύπτει από τη δράση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων στον χώρο της παράνομης μετανάστευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Matthew Lodge, αξιωματούχοι του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαγγελματική συνάντηση έργου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια θεμέλιο ανάπτυξης κι επενδύσεων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε τη σημασία της ασφάλειας για τη συνοχή και ανάπτυξη, στο Blue Heritage Summit. Τόνισε τις δράσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τα θετικά αποτελέσματα εξειδικευμένων αστυνομικών υπηρεσιών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για εγκληματικές ομάδες με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά πιθανόν σχετίζεται με οπαδικό υπόβαθρο, αλλά η υπόθεση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη. Από το Φεβρουάριο έχουν γίνει 1.593 έλεγχοι, 147 συλλήψεις και εξαρθρώθηκαν τρεις συμμορίες.
Επιχειρηματικό συνέδριο πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

OSAC: Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Συνάντηση στην Αθήνα με την Κ. Γκίλφοϊλ

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συμμετείχε στη Συνάντηση του OSAC και τόνισε ότι η προστασία των Αμερικανών στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα, με το OSAC να ενισχύει τη συνεργασία και την ασφάλεια.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Υποχρέωσή μας η διαρκής επαγρύπνηση για την ασφάλεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε στο Open TV τη σημασία διαρκούς επαγρύπνησης για την ασφάλεια της χώρας, με ενίσχυση των συνόρων, μέτρα για κρίσιμες υποδομές και στενή διεθνή συνεργασία.
Έλληνας αξιωματούχος εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Ιρλανδό Υπ. Δικαιοσύνης για ασφάλεια και μετανάστευση

Στη συνάντηση του Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Ιρλανδό Υπουργό Δικαιοσύνης συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς και ευρωπαϊκής συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θωρακίζουμε κρίσιμες υποδομές και ξένες δομές στη χώρα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε τη σημασία της διαρκούς επαγρύπνησης και της προστασίας κρίσιμων υποδομών και συνόρων, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια πολιτών και ξένων αντιπροσωπειών.