ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
Φώτο: SOOC

Ανδρουλάκης: Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αφετηρία για τη μάχη των εκλογών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για το πρώτο τρίμηνο του 2026, τονίζοντας την ανάγκη ενότητας, θεσμικών αλλαγών και επανασύνδεσης του κόμματος με τους πολίτες.

Τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εντός του πρώτου τριμήνου του 2026 ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ. 

Ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι το συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για διάλογο με την κοινωνία και όχι μόνο για εσωτερικές διαδικασίες, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το επικείμενο συνέδριο δεν θα περιοριστεί σε εσωκομματικούς συσχετισμούς, αλλά θα λειτουργήσει ως αφετηρία για τη μάχη των εθνικών εκλογών.

 Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει διαφορετικό σχέδιο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο παρουσιάστηκε και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως το κόμμα προτείνει εναλλακτικές λύσεις απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση, απουσίαζε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, λόγω συμμετοχής του σε παγκόσμιο συνέδριο στο Ρίο της Βραζιλίας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα, δηλώνοντας παράλληλα την προσήλωσή του στη στρατηγική ενότητα και την αποφυγή λαθών του παρελθόντος. 

Τόνισε τη σημασία της ενότητας στην αντιμετώπιση της συντήρησης και των συμφερόντων, υπογραμμίζοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για κοινή στρατηγική, σημειώνοντας ότι η πολυφωνία μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα μόνο όταν υπηρετεί τον ίδιο στόχο. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα με ρίζες, θέσεις και αξίες, σε αντίθεση με τα προσωποκεντρικά κόμματα που κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι ο Πέτρος Λάμπρου θα ηγηθεί της επιτροπής ψηφοδελτίων, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης αναλαμβάνει την Επιτροπή Διεύρυνσης.

 Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη λειτουργία της αγοράς και την ύπαρξη καρτέλ, επισημαίνοντας την ανάγκη για περιφερειακή ανάπτυξη με έμφαση στις υποδομές, τα οδικά δίκτυα, τα τρένα και την ενέργεια.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο για την πράσινη μετάβαση, όπου οι πολίτες θα έχουν ενεργό ρόλο ως παραγωγοί και πωλητές ενέργειας, αντί να παραμένουν πελάτες της ολιγαρχίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην κρίση εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και προανήγγειλε πρωτοβουλίες για σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και άλλων διατάξεων.

 Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να σταθεί δίπλα στον πολίτη, όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων αλλά και με ουσιαστικές πράξεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα κοινωνική, οικονομική και θεσμική κρίση που διαπερνά τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ζητώ ψήφο αλλαγής με ήθος, σοβαρότητα και αξιοπιστία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος με καταψήφιση της ΝΔ, παρουσιάζοντας τη πλήρη κοστολόγηση της 13ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν για αλλαγή σελίδας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος, καταψηφίζοντας τη ΝΔ. Τόνισε ότι υπάρχει πλήρης κοστολόγηση για τη 13η σύνταξη και κατηγόρησε τη ΝΔ για ελλιπή διαφάνεια.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Υπεραπόδοση της οικονομίας σημαίνει υπεραπόδοση της ακρίβειας

Ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη και η πολιτική αλλαγή με ασφάλεια και σταθερότητα. Τόνισε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους και πως οι συνεργασίες του προοδευτικού χώρου είναι αναγκαίες για αλλαγή.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ευρυτανία δικαιούται περισσότερα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε το οδοιπορικό του στην Ευρυτανία, τονίζοντας πως το δημογραφικό είναι απειλή για την οικονομία. Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η περιφερειακή ανάπτυξη και η στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση Επιτροπής Ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος κάλεσε σε συντονισμένη προσπάθεια ενόψει εκλογών και προσκάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Νικόλας Φαραντούρης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημα εντάχθηκε πλέον στο ΠΑΣΟΚ ως στέλεχος ο Νίκος Φαραντούρης

Επίσημη η ένταξη του ευρωβουλευτή και καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου, Νικόλα Φαραντούρη, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή. Έμφαση σε διεθνή, ενεργειακά και θέματα δικαιοσύνης.