ΓΔ: 2080.73 0.17% Τζίρος: 58.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:35:42
Χάρης Θεοχάρης τουρισμός εκδήλωση
Ο Χάρης Θεοχάρης μιλάει για τον τουρισμό στο Delphi Economic Forum.

Θεοχάρης: Κλειδί ο συντονισμός και η συνεργασία με εταίρους της περιοχής

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, στη συνάντηση για τα οικονομικά στη Διαδικασία του Βερολίνου, επισήμανε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και της ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας–Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον καθοριστικό ρόλο της συνεργασίας και του συντονισμού με τους εταίρους της περιοχής ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη συνάντηση των υπουργών αρμόδιων για οικονομικά θέματα, στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Κατά την τοποθέτησή του ενώπιον υπουργών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ηνωμένου Βασιλείου, που φιλοξένησε τη σύνοδο, καθώς και εκπροσώπων κρατών-μελών της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η συνεργασία στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου αποτελεί, όπως ανέφερε, μονόδρομο απέναντι στις θεμελιώδεις αλλαγές του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η Ελλάδα διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις γειτονικές χώρες, επιδιώκοντας απτά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών της περιοχής.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο υφυπουργός πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον υφυπουργό Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Peter Kyle, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής τους.

Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του UK Export Finance, αντίστοιχου οργανισμού του Export Credit Greece (ECG), με αντικείμενο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Στόχος είναι η ενίσχυση των ελληνικών και βρετανικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη κοινών δράσεων στα Δυτικά Βαλκάνια και σε άλλες περιοχές. Παράλληλα, πραγματοποίησε σύντομες συνομιλίες με εκπροσώπους από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και το Κόσοβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ευρωπαϊκή απάντηση για ενέργεια και στήριξη στα ακτοπλοϊκά

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση αναζητά ευρωπαϊκά κεφάλαια για κοινή πολιτική κατά της ενεργειακής ακρίβειας, με πρωτοβουλίες και μέτρα υπό εξέταση για την ανακούφιση των πολιτών, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα και η ΕΕ προστατεύουν τα σύνορά τους, απαντώντας σε ερώτηση του BBC για επαναπροωθήσεις μεταναστών. Υπογράμμισε ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του 2015 και δεν θα επιτραπεί μαζική εισροή.
Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κεφαλογιάννης: Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη Ερτσιγιές, συζητώντας για την ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, στο πλαίσιο και της σχετικής ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ευρωπαίος αξιωματούχος και Έλληνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Θ. Δαβάκη στην Ισπανία – Συνάντηση με την Amparo Valcarce

Ο Θανάσης Δαβάκης επισκέπτεται τη Μαδρίτη για συνάντηση με την Ισπανίδα υφυπουργό Άμυνας. Θα συζητήσουν τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, κοινές προτεραιότητες σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και ανάπτυξη τεχνολογικών προγραμμάτων.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η Ελλάδα πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας στην Ευρώπη

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, θεωρείται πλέον βασικός πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας στην Ευρώπη, καθώς συγκαταλέγεται στις πέντε χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.