ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργείο Οικονομικών κτήριο
Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα υπό το φως της ημέρας.

Για αόριστες και ακοστολόγητες υποσχέσεις Τσίπρα κάνει λόγο το ΥΠΟΙΚ

Το Υπουργείο Οικονομικών κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για αόριστες και ακοστολόγητες υποσχέσεις στο συνέδριο του Economist, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική μείωσης φόρων, αντίθετα με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για "αόριστες και ακοστολόγητες υποσχέσεις" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit.

Όπως τόνισε "το μόνο συγκεκριμένο που επιβεβαίωσε ήταν η συνήθης τακτική του για επιβολή νέων φόρων, που την βάφτισε «πατριωτική εισφορά», χωρίς να προσδιορίζει ποιους θα αφορά, αλλά κρίνοντας από τα πεπραγμένα του στοχοποιεί και πάλι τη μεσαία τάξη".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση "η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντίθετα έχει εμπράκτως αποδείξει ότι η πολιτική μείωσης φόρων είναι βασική πολιτική της επιλογή".

Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα για θετικό μεταναστευτικό ισοζύγιο και το παράδειγμα της Ισπανίας το υπουργείο σχολιάζει "προφανώς λησμονεί την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική του, με τις γνωστές εικόνες ντροπής της περιόδου 2015-2016 να είναι ακόμα νωπές".

"Για τα οικονομικά στοιχεία που παρέθεσε, κατανοούμε ότι ψάχνει εναγωνίως ο κ. Τσίπρας να βρει έστω και ένα δείκτη που εμφάνισε βελτίωση κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, καθώς σχεδόν όλοι οι μακροοικονομικοί και δημοσιονομικοί δείκτες δείχνουν το τέλμα που βρέθηκε η χώρα επί των ημερών του" επισήμανε.

Και καταλήγει "ενδεικτικά μόνο υπενθυμίζεται ότι οι μέσες αμοιβές ανά εργαζόμενο την πενταετία Τσίπρα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά το 2019 ήταν 6,8% μικρότερες από το 2014. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 13,3%, η αύξηση των επενδύσεων ήταν μηδενική και το Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, παρ'όλα τα νέα μνημονικά μέτρα που έφερε, αυξήθηκε αντί να μειωθεί καθώς συμπιέστηκε ο ρυθμός ανάπτυξης. Το rebranding κατέληξε replay.".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει την παρανομία ως ενοχή κυβέρνησης

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε σκληρά στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση για υποθέσεις παρανομίας που αποκαλύπτουν οι Αρχές, αντί να αναγνωρίζει τη δουλειά των ελεγκτικών μηχανισμών.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Το rebranding αλλάζει εικόνα, όχι όμως και την ιστορία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα πως αγνοεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας ότι στη θητεία του δεν υπήρξε ουσιαστικό επίτευγμα και πως σήμερα ασκεί αβάσιμη κριτική για εθνικά θέματα.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Απαραίτητη νέα εθνική πυξίδα λόγω αποτυχιών Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το τουρκολιβυκό σύμφωνο και κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποτυχία στην εξωτερική πολιτική, τονίζοντας και τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ που συμφωνούν με αυτήν την άποψη.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα βρούμε τα λεφτά με την εντιμότητά μας

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τον Παλαμά Καρδίτσας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, δεσμευόμενος για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και προτάσσοντας έκτακτη εισφορά στους πλούσιους για δημόσια χρηματοδότηση.
Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ρωμανός: Ο Τσίπρας δεν ήταν πάντα κατά της βίας

Ο Νίκος Ρωμανός στο Action24 τόνισε τη διαφορά μεταξύ νόμιμων διαμαρτυριών και επεισοδίων σαν του Παρισιού, κατηγορώντας κάποιους στην αντιπολίτευση ότι επενδύουν σε αναταραχές αντί να παρουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν θα ξαναπληρώσει το τίμημα του λαϊκισμού

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου τόνισε πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη φορά τον λαϊκισμό, απαντώντας στα σχόλια του Αλ. Τσίπρα με αφορμή κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Υπογράμμισε ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν.