ΓΔ: 2615.78 -0.54% Τζίρος: 133.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:35
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σύντομα θα φανούν τα αδιέξοδα Πλεύρη-Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Με σφοδρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Θάνο Πλεύρη για απαξίωση υπαλλήλων και προβλέπει αδιέξοδα στη μεταναστευτική πολιτική που χάραξε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίκεντρο κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει βρεθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, εξαιτίας τοποθετήσεών του το πρωί της Τρίτης, που αφορούσαν υπαλλήλους του υπουργείου του. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τη στάση του υπουργού ως απαξιωτική, σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν ουσιαστική γνώση και εμπειρία επί των διαδικασιών διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει πως ο κ. Πλεύρης φάνηκε να αγνοεί το γεγονός ότι η χρηματοδότηση και ο καθορισμός των γευμάτων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως αναφέρει το κόμμα, η ενημέρωση δόθηκε δημόσια από τις προκατόχους του υπουργού, την κ. Σοφία Βούλτεψη και τον κ. Δημήτρη Καιρίδη. 

Παρά ταύτα, ο κ. Πλεύρης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στους μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και επαγγελματική γνώση, κατηγορώντας τους πως αμφισβητούν τις πολιτικές του αποφάσεις, με αποκορύφωμα, όπως τονίζεται, την πρόσφατη τροπολογία που εισηγήθηκε για την αναστολή εξέτασης αιτημάτων ασύλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως ο κ. Πλεύρης, «δεν είναι ούτε αφεντικό, ούτε εργοδότης στο υπουργείο» ώστε να διατυπώνει δηλώσεις κατά τις οποίες «δικαιούνται διά να ομιλούν» μόνο επί «συνδικαλιστικών» θεμάτων, προσθέτοντας ότι «ας μην παραμένουν υπάλληλοι του υπουργείου» όσοι υπερβαίνουν αυτά τα όρια. 

Η ανακοίνωση σημειώνει πως ο ίδιος ο Υπουργός είναι απλώς «περαστικός από το Υπουργείο» και καταλογίζει προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών εκ μέρους του, ενόψει των αναμενόμενων αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής που, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετήθηκε από κοινού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι.

Ολοκληρώνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επάρκειας στη διοικητική επάρκεια του υπουργού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να βασιστεί σε μια δομή της Ελληνικής Δημοκρατίας με εμπειρία, γνώση και θεσμική μνήμη, τότε αυτός πρέπει να φύγει. Μαζέψτε τον!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει με ανάρτησή της τη ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου πριν 11 χρόνια από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, τονίζοντας τον ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού και δηλώνοντας ότι θα υπερασπίζεται πάντα το δίκαιο.
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και την πολιτική παράταξη του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας τη συνεπή και μακρόχρονη προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συλλυπητήρια για τις νέες απώλειες από τις πυρκαγιές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκφράζει συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο χειριστών ελικοπτέρου στη Ψάθα και των πυροσβεστών σε Ρέθυμνο και Γύθειο, τονίζοντας την ανάγκη πλήρους διερεύνησης των αιτιών και λήψης μέτρων για αποτροπή νέων τραγωδιών.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται ενώ η χώρα θρηνεί πυροσβέστες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτοθαυμασμό εν μέσω καταστροφών και απωλειών, ασκεί κριτική στη διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας και ζητά ουσιαστικό σχεδιασμό και στήριξη στους πληγέντες, πέραν του 112.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Ο Στ. Παπασταύρου δήλωσε ότι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε όλη τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν αρνηθεί προγενέστερα. Ο Γ. Αμανατίδης υπερασπίστηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τη σημασία των κινητοποιήσεων.