ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:54:45
Επίσημη συνάντηση Μετέωρα
Εικόνα από επίσημη συνάντηση εκπροσώπων στα Μετέωρα με δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης.

Χρίστος Δήμας: Στο 75% η πρόοδος του βόρειου τμήματος του Ε65

Ο Υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας και η ηγεσία του Υπουργείου επιθεώρησαν την πρόοδο του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, που αγγίζει το 75%, με στόχο την ολοκλήρωση έως το 2026.

Αυτοψία στο υπό κατασκευή βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από τα Γρεβενά μέχρι την Καλαμπάκα, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διέσχισε όλο το υπό κατασκευή τμήμα και επιθεώρησε τα εργοτάξια του έργου, διαπιστώνοντας την υψηλή πρόοδο των εργασιών που αγγίζει, πλέον, το 75%.

Μετά την αυτοψία, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Πραγματοποιούμε αυτοψίες σε όλα τα μεγάλα έργα στην επικράτεια και σήμερα, στον Ε65, στο τμήμα από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία οδό. Διαπιστώνουμε ότι οι εργασίες προχωρούν με πολύ ταχύ ρυθμό.

 Απασχολούνται περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή στα εργοτάξια και προφανώς, το χρονοδιάγραμμα είναι εντός του 2026 να έχει δοθεί στην κυκλοφορία το σύνολο του Αυτοκινητόδρομου, ώστε να συνδέσουμε τη Στερεά Ελλάδα με την Κεντρική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και φυσικά τη Δυτική Μακεδονία. 

Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι με την πορεία των εργασιών, ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, μολονότι γραμμικό, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το δύσκολο ανάγλυφο της Πίνδου, όσο και τον χρόνο.

 Το μεγάλο στοίχημα είναι να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. 

Μέσα στο 2026 θα έχει παραδοθεί ένας σύγχρονος οδικός άξονας, πολύ υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, τόσο ως προς την οδική ασφάλεια όσο και ως προς την ταχύτητα μετακίνησης».

Παρόντες στην αυτοψία ήταν οι Περιφερειάρχες, Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας και Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, η βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος και οι Δήμαρχοι Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, Δεσκάτης Δημήτρης Κόττας και Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού ΒΟΑΚ στο τμήμα Ηράκλειο-Χανιά-Κίσσαμος

Υπογράφηκε στα Χανιά το πρακτικό έναρξης της παραχώρησης του βασικού τμήματος «Χανιά - Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και εταιρικών παραγόντων. Στο έργο εντάσσεται και το τμήμα Κίσσαμος-Χανιά.
κίνηση αυτοκινήτων δρόμος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κηφισός: Σχέδιο μέτρων για το κυκλοφοριακό, «μπαλαντέρ» η εκτροπή μέσω Κάζας

Σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων για το κυκλοφοριακό στον Κηφισό χωρίς απαγόρευση φορτηγών, με «μπαλαντέρ» την εκτροπή μέσω Κάζας στην παλιά εθνική. Στη «μάχη» και ψηφιακές τεχνολογίες και ομάδες κρούσης για ταχεία επέμβαση.
Άνδρας με κοστούμι
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Κίτρινη κάρτα σε Κυρανάκη, το κράτος πολεμά το κράτος και το χαρτί της ΔΕΗ

Γιατί η Κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο Κυρανάκη για το κυκλοφοριακό, εύσημα από S&P στο σχέδιο Στάσση για τη ΔΕΗ, τι φέρνει στις αποσκευές της η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, επεκτείνονται οι δουλειές της Interweave και γιατί ξεχωρίζει η Eurobank.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τρένα στα χαρτιά, ο καθηλωμένος Αρχύτας και οι ουρές για Τραμπ στο Νταβός

Η κακοκαιρία στην Αττική, η Hellenic Train απαντά έμμεσα στις 3,5 ώρες του Κυρανάκη, οι ουρές για την ομιλία Τράμπ στο Νταβός, ο καθηλωμένος Αρχύτας, ο Θεοδορικάκος στον ΣΕΒ και ο ΠΑΟΚ.