ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
 Μιχάλης Κατρίνης ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφία Μιχάλης Κατρίνης ΠΑΣΟΚ

Κατρίνης: Η στάση της Ελλάδας στη Γάζα δεν τιμά την ειρηνική παράδοση

Ο βουλευτής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης κατηγορεί την κυβέρνηση για απραξία στη Γάζα και σιωπή για τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Μηχανισμό.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γάζα ως «εθνοκάθαρση» και όχι απλώς ως μια σύρραξη, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για παθητική στάση απέναντι στη μαζική δολοφονία αμάχων. 

Μιλώντας στον Αθήνα 984, άσκησε κριτική στη μη υπογραφή, από πλευράς Ελλάδας, του ευρωπαϊκού κειμένου που ζητά τη διασφάλιση ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πολίτες της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων 14.000 παιδιών.

Ο κ. Κατρίνης ανέδειξε την ασυνέπεια της κυβέρνησης με την ειρηνική παράδοση της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας τις πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου και διαφοροποιώντας τη γεωστρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ από τη σιωπή απέναντι στις επιθέσεις κατά αμάχων.

 Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη συγκυρία, καθώς η Ελλάδα προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία υπέρ της ειρήνης.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, επέκρινε τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Μηχανισμό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος της ΕΕ και δεν πληροί τα σχετικά κριτήρια, χωρίς αντίδραση από την ελληνική πλευρά. 

Τόνισε ότι η ήπια στάση της κυβέρνησης δεν έχει αποδώσει καρπούς και της καταλόγισε πλήρη ευθύνη για την απουσία εθνικής στρατηγικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ενώ τη Δευτέρα ο Κώστας Τσιάρας θα αναφερθεί στο θέμα της ευλογιάς των προβάτων.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Προτεραιότητα η κατάπαυση πυρός και η απελευθέρωση ομήρων

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δίνει προτεραιότητα σε κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα και τόνισε πως η Ιταλία είναι έτοιμη να συμβάλει όπου χρειαστεί.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ έτοιμο για το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ στη Γάζα

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να εφαρμόσει άμεσα το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές για τον τερματισμό του πολέμου.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για «άμεση εφαρμογή» του σχεδίου Τραμπ στη Γάζα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εφαρμόσει άμεσα το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που προβλέπει απελευθέρωση όλων των ομήρων, μετά την αντίδραση της Χαμάς, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.