ΓΔ: 2475.38 -1.25% Τζίρος: 20.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:36
φέτα και ελιές
Φώτο: Shutterstock

Έτσι θα προστατεύσει η κυβέρνηση την «ελληνικότητα» της φέτας

Τους άξονες για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και την διασφάλιση της Π.Ο.Π. Φέτας γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, δημιουργία βάσης γονιδιωμάτων του γάλακτος, σε ορίζοντα διετίας καθώς επίσης και σύσταση αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού, είναι οι άξονες που θα κινηθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και τη διασφάλιση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Φέτας.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας και του αιγοπροβατοτροφικού συλλόγου βόρειας Λακωνίας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για το καθεστώς των εργατών γης που του ετέθη.

Επίσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για τη συζήτηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, για κοινή προσπάθεια στην αλλαγή του πλαισίου ενδείξεων (ετικέτες), κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντηση υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Ελσίνκι.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βορίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Να παραμείνουν οι Έλληνες στον πρωτογενή τομέα

Στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε οι Έλληνες παραγωγοί να συνεχίσουν να παράγουν “γιατί αυτό εξασφαλίζει την τροφή μας”, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Βορίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Το μέλλον για την παραγωγή βρίσκεται στην έξυπνη καλλιέργεια

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ελληνοποίησης προϊόντων και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το συγκεκριμένο ζήτημα δεν συνδέεται μόνο με ποινική δίωξη για τα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ - Εντατικοί έλεγχοι στα τρόφιμα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανακοίνωσε την ενίσχυση του ΕΦΕΤ με 40 νέα στελέχη, τονίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στη διατροφική ασφάλεια και τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδας.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Στα 500 εκατ. ευρώ οι συνολικές επενδύσεις για τα θερμοκήπια

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση όλων των επιλέξιμων προτάσεων για θερμοκήπια, με συνολικό προϋπολογισμό 270 εκατ. ευρώ. Αναμένονται τα αποτελέσματα ως τον Οκτώβριο. Οι επενδύσεις θα φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ.
Γραμμή παραγωγής γάλακτος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς στα γαλακτοκομικά της Λέσβου, διατηρώντας αυστηρούς όρους βιοασφάλειας, λόγω μείωσης των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού και τήρησης των μέτρων από τις επιχειρήσεις.