ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

ΚΚΕ: Τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις

«Οι τεράστιες συγκεντρώσεις έστειλαν, 2 χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, το μήνυμα της δικαίωσης ενάντια στην πολιτική του κέρδους που στερεί το "οξυγόνο" από τον λαό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Χαιρετίζουμε το πάνω από ένα εκατομμύριο από απεργούς, εργαζόμενους και κυρίως νέους ανθρώπους, που πλημμύρισε τις πλατείες σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Οι τεράστιες συγκεντρώσεις έστειλαν, 2 χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, το μήνυμα της δικαίωσης ενάντια στην πολιτική του κέρδους που στερεί το "οξυγόνο" από τον λαό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, ούτε να "θολώσει" το μήνυμα τους. Τίποτα δεν μπορεί και να εμποδίσει τον αποφασισμένο και αγωνιζόμενο λαό. Ούτε η προσπάθεια να αλλοιωθεί το περιεχόμενο των συγκεντρώσεων, ούτε η στάση της Αστυνομίας που επέλεξε για μια ακόμη φορά να πνίξει με χημικά τους χιλιάδες διαδηλωτές, ούτε εκείνοι οι μηχανισμοί που έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης, της καταστολής, της συκοφάντησης και του αποπροσανατολισμού, για λίγα λεπτά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και τελικά απομονώθηκαν και αποδοκιμάστηκαν από τους ίδιους τους διαδηλωτές» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Το λαϊκό ποτάμι θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο μέχρι ο λαός να επιβάλλει το δίκιο του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ρουμανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη

Χιλιάδες διαδηλωτές σε Βουκουρέστι και άλλες πόλεις κατήγγειλαν τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη, ζητώντας παραιτήσεις αξιωματούχων. Η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά αποκαλύψεις για πιέσεις σε δικαστές από ανώτατα στε
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι 15 συλληφθέντες στην πορεία μνήμης Γρηγορόπουλου

Οι 15 συλληφθέντες στην πορεία μνήμης Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, φθορές και παράνομη οπλοφορία και παραπέμπονται στο Αυτόφωρο.
Διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση στο κέντρο Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Μαθητές και φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με πορεία προς το Σύνταγμα και έντονα συνθήματα, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.
Θάνος Πετραλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρύθμιση για τα παρακρατηθέντα 13 εκατ. στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων

Ο υφ. Οικονομικών Αθ. Πετραλιάς ανακοίνωσε ότι προωθείται ρύθμιση για την επιστροφή των 13 εκατ. ευρώ που παρακρατήθηκαν από δεδουλευμένα των εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία, με στόχο δίκαιη λύση χωρίς επιβάρυνση τους.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.