Να ρίξουν τους τόνους στην ανοιχτή κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά επιχειρούν από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε για το θέμα, να αποφεύγει να σχολιάσει ευθέως την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού στα όσα υπονόησε από βήματος της Βουλής ο κ.Μητσοτάκης για την πρόσφατη χειραψία του προκατόχου του με τον Νίκο Παππά.
«Πάγια αρχή μας είναι να μην σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας και πολλώ δε μάλλον, να μην σχολιάζουμε κύκλους πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το «καρφί» του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «ούτε συνομιλεί, ούτε χαριεντίζεται με καταδικασμένους».
Είχε προηγηθεί η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά – μέσω συνεργατών του – να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει με ιδιαιτέρως αιχμηρό τρόπο στον πρωθυπουργό, συνδέοντας τις αναφορές του στην Ολομέλεια της Βουλής, με την κριτική του για το περιεχόμενο του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
Γαλάζια στελέχη σε ρόλο «γεφυροποιού»
Μέσα σε αυτό το κλίμα, από την Ηρώδου Αττικού έσπευδαν να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις από το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της μετωπικής αντιπαράθεσης Μητσοτάκη – Σαμαρά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει τον τόνο και να ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο ανδρών», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν απειλείται η συνοχή της ΝΔ. Δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας να έχει μεγαλύτερη συνοχή από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Την ίδια στιγμή, γαλάζια στελέχη έριξαν στο τραπέζι ακόμα και την ιδέα μιας απευθείας τηλεφωνικής επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στις μεταξύ τους σχέσεις.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των σχέσεων με τον Αντώνη Σαμαρά, εξηγώντας ότι «αυτός που είναι στην νούμερο ένα θέση, είναι που παίρνει και την πρωτοβουλία».
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η βαθύτερη αιτία της κόντρας τους δεν είναι οι ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες και διαφορές, αλλά η κακή χημεία στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, οι οποίες – όπως επισήμανε - δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων Τύπου.