ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:26:51
Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια ομιλίας.

Μητσοτάκης: Συμμαχία των προθύμων του μηδενισμού χωρίς καμία πρόταση

«Είμαι 21 χρόνια στο Κοινοβούλιο, φαντάζομαι ότι αν ανατρέξετε στα πρακτικά της Βουλής τέτοια πρόταση δυσπιστίας δεν θα έχουμε ξαναδεί», είπε ο πρωθυπουργός.

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω επισημαίνοντας ένα προφανές κοινοβουλευτικό παράδοξο μίας προαναφερθείσας πρότασης δυσπιστίας η οποία δεν κατατίθεται στο τέλος της συνεδρίασης, όπως θα ανέμενε κανείς, για μία πρόταση που με τόση ένταση είχατε ζητήσει όλη η αντιπολίτευση αλλά στη μέση της συνεδρίασης, στερώντας ουσιαστικά από τον πρωθυπουργό αλλά και από τους άλλους αρχηγούς τη δυνατότητα της δευτερολογίας και της απάντησης στα ερωτήματα τα οποία θέσατε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή.

«Είμαι 21 χρόνια στο Κοινοβούλιο, φαντάζομαι ότι αν ανατρέξετε στα πρακτικά της Βουλής τέτοια πρόταση δυσπιστίας δεν θα έχουμε ξαναδεί», είπε.

«Καταλαβαίνω ότι είχατε κάποια προβλήματα συνεννόησης. Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός της υποβολής τής πρότασης που την υποδεχθήκατε και οι τέσσερις με μία εκκωφαντική σιωπή και με το ζόρι μαζέψατε τη μισή κοινοβουλευτική σας ομάδα την ώρα που την ανακοινώνατε. Ας υποθέσω ότι δεν είναι μία πρόταση-αγγαρεία την οποία υποβάλατε πολύ απλά επειδή την είχατε προαναγγείλει».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ουσιαστικά είναι η δεύτερη πρόταση μομφής με το ίδιο ουσιαστικά θέμα. «Και πέρυσι είχαμε έρθει στη Βουλή για το ζήτημα της περιβόητης ”μονταζιέρας”», ανέφερε. «Βρισκόμαστε και πάλι εδώ με μία πολύ ενδιαφέρουσα και ετερόκλητη συμμαχία των προθύμων. Τέσσερα κόμματα. ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας μπορώ να το καταλάβω. 

Εξάλλου έχετε γεννηθεί από την ίδια κομματική μήτρα μαζί με δύο τρία άλλα κόμματα τα οποία προέκυψαν από τον πάλαι κρατεό ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εσείς όμως κύριε Ανδρουλάκη ουρά της κ. Κωνσταντοπούλου και του κ. Φάμελου και του κ. Χαρίτση;», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι ο κ. Βελλόπουλος λείπει μόνο για να συμπληρωθεί αυτή η ετερόκλητη συμμαχία. «Αναρωτιέμαι αν είναι πρόκριμα μελλοντικών κυβερνητικών συνεργασιών ή φιλοδοξιών που μπορεί να έχετε», επισήμανε.

«Είδαμε σήμερα πόση αυτοτέλεια έχετε. Συμμαχία των προθύμων του μηδενισμού χωρίς καμία απολύτως πρόταση», σημείωσε.

«Η πρόταση είναι να φύγουμε. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κυρία Κωνσταντοπούλου, αλλά προς το παρόν στις τελευταίες εκλογές εμείς πήραμε 41% κι εσείς μόλις 3%. Θα κριθεί λοιπόν αυτή η πρόταση στο Κοινοβούλιο κατ' αρχάς και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές όταν αυτές γίνουν το 2027».

Ανέφερε στη συνέχεια ότι όσον αφορά την κυβέρνηση «κάθε πρόταση δυσπιστίας είναι προφανώς καλοδεχούμενη. Είναι πάντα μία ευκαιρία να μιλήσουμε εφ' όλης της ύλης».

Είπε ότι «προφανώς το βράδυ της Παρασκευής θα επαναβεβαιωθεί το αυτονόητο: η απολύτως αρραγής κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που θα περιβάλλει την κυβέρνηση με την πλειοψηφία της».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Το προηγούμενο που δημιουργήσατε κύριε Ανδρουλάκη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον προηγούμενο το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να το αποδομήσουμε πολιτικά και κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης».

Και κατέληξε: «Η κυβέρνηση ζητά από το προεδρείο και από την Εθνική Αντιπροσωπεία η συζήτηση να ξεκινήσει αμέσως. Αμέσως, δηλαδή στις 19.00 το απόγευμα. Δεν φαντάζομαι να είστε απροετοίμαστοι κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης. Εξάλλου τόσο καιρό τη δουλεύατε αυτήν την πρόταση δυσπιστίας. Καταφέρατε να συνεννοηθείτε επιτέλους. Στις 19.00 κύριε πρόεδρε να ξεκινήσουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα ο Μητσοτάκης

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αποτυχία στην εξωτερική πολιτική, αδράνεια απέναντι στην ακρίβεια και λάθος χειρισμούς στη ΔΕΘ.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν, απαιτούνται στοχευμένα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε στο MEGA τη σημασία του διαλόγου με τους αγρότες και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μοσχάτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μοσχάτο: Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό τους πληρώσαμε

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, προκοπή και επιτυχίες στους πολίτες και στη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μοσχάτο.
Εκδήλωση Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΔ, τόνισε πως το κόμμα παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη, διασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο, και θα συνεχίσει να εργάζεται για καλύτερη υγεία, παιδεία και μια ασφαλή