ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΕΚΑΜ Αστυνομία
Φωτο: Άνδρες της ΕΚΑΜ της Ελληνικής Αστυνομίας. Credit: Stringer / SOOC

Ηράκλειο : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το μακελειό στα Βορίζια

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως το πρωί σημειώθηκε ένοπλο περιστατικό στα Βορίζια Φαιστού. Στο σημείο έφτασαν ειδικές δυνάμεις και ο Γεν. Περιφερειακός Διευθυντής για τον συντονισμό της επιχείρησης.

Σοβαρό ένοπλο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 1ης Νοεμβρίου 2025 στην περιοχή Βορίζια του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου ενημερώθηκε από κατοίκους χωριού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για το περιστατικό, που είχε σημειωθεί νωρίτερα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων οι Τ.Ε.Κ.Α.Μ., Τ.Α.Ε. και Ο.Κ.Ε., καθώς και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Στο σημείο βρέθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης για τον συντονισμό της επιχείρησης.

Κατά το περιστατικό, διαπιστώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός δύο ημεδαπών, ενός 39χρονου άνδρα και μιας 56χρονης γυναίκας. Επιπλέον, τραυματίστηκαν δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε και ο τραυματισμός δύο ανδρών, που νοσηλεύονται φρουρούμενοι και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο ένοπλο επεισόδιο.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Παράλληλα, στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Ε.Κ.Α.Μ. Σύμφωνα με την αστυνομία, για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Drone σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώσεις πτήσεων έγιναν στο Βερολίνο εξαιτίας παρουσίας drone

Λόγω εντοπισμού drone στο αεροδρόμιο Βερολίνου, την Παρασκευή το βράδυ σημειώθηκαν καθυστερήσεις, ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων. Η απαγόρευση νυχτερινών πτήσεων ανεστάλη προσωρινά ώστε να ολοκληρωθούν δρομολόγια. Έρευνες διεξάγει η αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τη δολοφονία στη γιορτή κάστανου

Ο 23χρονος από το Έλος Κισάμου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία 54χρονου συγγενούς του στη γιορτή κάστανου. Υποστήριξε πως δέχτηκε απειλή και αντέδρασε εν βρασμώ, χωρίς να καταλάβει πού στόχευε.
σέρβικη διαδήλωση πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Νόβι Σαντ: Συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας του 2024

Το Νόβι Σαντ υποδέχθηκε εντυπωσιακά φοιτητές από όλη τη Σερβία που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μνήμης για τα 16 θύματα στον σιδηροδρομικό σταθμό. Χιλιάδες πολίτες τιμούν τα θύματα ζητώντας δικαιοσύνη για την τραγωδία.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στα Βορίζια Φαιστού

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στα Βορίζια Φαιστού από ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.