ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νίκος Δένδιας ομιλία
Ο Νίκος Δένδιας απευθύνει ομιλία μπροστά σε σημαίες Ελλάδας και ΕΕ.

Σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό ζητά ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών υπέβαλε το αίτημά του στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρισκόμενο στο Χαρτούμ Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ για το μεταναστευτικό πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για το ίδιο θέμα με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και χθες το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Είχε επίσης χθες συνάντηση και με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στον οποίον είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε γνωστό ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό θα τεθεί στη διάσκεψη των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στην Κροατία, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. «Εκεί θα έχουμε να πούμε πολλά», σχολίασε.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στη στρατηγική της χώρας μας να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, το οποίο έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βέλγιο έδωσε βίζες σε Ταλιμπάν για συμμετοχή σε σύνοδο της ΕΕ

Το Βέλγιο χορήγησε πέντε βίζες σε αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν για συμμετοχή σε συνάντηση της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τη μετανάστευση. Οι βίζες ισχύουν μόνο για το Βέλγιο και για μία ημέρα, χωρίς να αποκαλύπτεται η ημερομηνία για λόγους ασφαλείας.
Ουρά μεταναστών εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις φορέων και πολιτών στη δημιουργία δομής μεταναστών στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη κινητοποίηση πολιτών και φορέων στον Δήμο Χερσονήσου κατά της δημιουργίας προσωρινής δομής μεταναστών στο πρώην ΚΤΕΟ Καρτερού. Μηχανοκίνητη πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης και διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στη Μάλτα: Τουλάχιστον 10 μετανάστες νεκροί

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο ανοιχτά της Μάλτας, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή. Ένα αλιευτικό διέσωσε 48 άτομα, ενώ το σκάφος είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με περίπου 60 επιβαίνοντες.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 94 μετανάστες στα νότια της Κρήτης μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες

Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών βρίσκονται σε εξέλιξη νότια των Καλών Λιμένων. Συνολικά 94 άτομα εντοπίστηκαν σε λέμβους και θα μεταφερθούν πρώτα στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια σε προσωρινό χώρο στο Ηράκλειο.