Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Τουρισμού και Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑΠΕΙ) υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Μιχάλη Σφακιανάκη.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 24 Απριλίου, συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημήτρης Γεωργακέλλος, ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νικόλαος Γεωργόπουλος, ο διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA Tourism-Management, Παναγιώτης Αρτίκης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δημοσθένης Κυριαζής.
Στόχος του μνημονίου είναι η ανάπτυξη πλαισίου εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του υπουργείου με το Πανεπιστήμιο, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς και θέματα αιχμής και κοινού ενδιαφέροντος.
Το MoU περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασία σε δραστηριότητες εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, καθώς και στον σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών ερευνητικών έργων, εκατέρωθεν απασχόληση φοιτητών/ερευνητών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πρακτική άσκηση, εκπόνηση μελετών κ.λπ.), κοινή χρήση χώρων και υποδομών κ.ά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Σφακιανάκης βράβευσε τον κ. Κικίλια για τις επιδόσεις που κατέγραψε το τουρισμός το 2022.
«Η βράβευσή μου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Μιχάλη Σφακιανάκη για τις επιδόσεις του υουρισμού αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη. Ανήκει σε όλους τους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού που μοχθούν όλον τον χρόνο και κάνουν την φιλοξενία στη χώρα μας μία μοναδική εμπειρία», τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Τα πανεπιστήμιά μας αποτελούν πλούτο γνώσης και έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ειδικότερα με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA Tourism Management, συνδέουμε έτσι την αγορά εργασίας του τουρισμού με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη τα λαμπρά μυαλά μας, τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας».
Ο κ. Σφακιανάκης, απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια δήλωσε: «Θέλω να πω ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας συνεργασίας σε επίσημο επίπεδο, γιατί πολλοί από εμάς σε επίπεδο προσωπικό, τεχνοκρατικό, έχουν θητεύσει σε θέσεις που έχουν άμεση σχέση με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Θέλουμε να συμμετέχουμε ουσιαστικά και ενεργά στο κομμάτι αυτό, που είναι τόσο σημαντικό και που επί των ημερών σας έχει πάει ακόμα καλύτερα. Εγώ αυτό πιστεύω ότι το υπουργείο Τουρισμού μετέχει σε όλη την ανάπτυξη. Δηλαδή, στο υπουργείο Ανάπτυξης το 80% είναι στον τουρισμό και σε ένα μεγάλο κομμάτι στη ναυτιλία. Τα δύο αυτά υπουργεία εμπεριέχουν τον πυρήνα της ανάπτυξης της Ελλάδας».