ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
κτίριο Atradius εξωτερικά
Το εξωτερικό των κεντρικών γραφείων της Atradius, εταιρεία ασφαλίσεων πίστωσης.

Atradius Hellas: Άνοδος 17% στα έσοδα και αποζημιώσεις άνω των 8 εκατ.

Η Atradius Hellas κατέγραψε αύξηση 17% στα έσοδα το Α’ εξάμηνο 2025 και αποζημιώσεις άνω των 8 εκατ. ευρώ, με την ασφάλιση πιστώσεων να γίνεται κρίσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις.

Ισχυρή άνοδο στα συνολικά έσοδα κατέγραψε η Atradius Hellas κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, με την εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων να σημειώνει αύξηση άνω του 17% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, οι καταβληθείσες αποζημιώσεις από την εταιρεία ξεπέρασαν τα 8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο μεγαλύτερη του 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024. Η Atradius Hellas στήριξε ενεργά τους επιχειρηματίες που ενεργοποίησαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους για να καλύψουν συναλλαγές με αφερέγγυους πελάτες.

Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Atradius Hellas, Γεράσιμος Τζέης, η ασφάλιση πιστώσεων αναδεικνύεται σε κομβικό εργαλείο διαχείρισης ρευστότητας για τις επιχειρήσεις σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων. Οι αμερικανικοί δασμοί, η συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, αλλά και ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας.

Την ίδια στιγμή, ο υψηλός πληθωρισμός σε διεθνές επίπεδο και το αυξημένο κόστος ενέργειας επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις, ιδίως στον βιομηχανικό τομέα, ενώ οι χαμηλές επιδόσεις της γερμανικής αγοράς για τέταρτη διαδοχική χρονιά επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτοί οι παράγοντες εντείνουν τις προκλήσεις στις εμπορικές συναλλαγές, οδηγώντας όλο και περισσότερους επιχειρηματίες να στραφούν στην ασφάλιση πιστώσεων για την προστασία τους.

Ο κ. Τζέης υπογραμμίζει ότι η συνδυαστική χρήση της ασφάλισης πιστώσεων με συμπληρωματικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες προσφέρει ένα ισχυρό πέπλο προστασίας, ιδιαίτερα για τις εταιρείες που εστιάζουν στην εξωστρέφεια και αναζητούν ασφαλείς δρόμους ανάπτυξης στο σημερινό ασταθές περιβάλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στη Wall Street στον απόηχο των αρνητικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20% και ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,28%.
Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. δολάρια

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. δολάρια σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 900 εκατ. δολάρια θα δαπανήσει η κυβέρνηση Τραμπ σε έργα στον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Τραμπ θα διαθέσει τουλάχιστον 900 εκατ. δολάρια για έργα στον Λευκό Οίκο, αντλώντας κονδύλια από άλλους φορείς και ιδιώτες χορηγούς αντί για το Κογκρέσο, όπως αποκαλύπτει η Washington Post.
Χαρτονομίσματα και κέρματα γιουάν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Προώθηση της διεθνούς χρήσης γουάν σε εμπόριο και επενδύσεις

Η PBOC παρουσίασε σχέδιο μεταρρυθμίσεων για το 2026-2030, με στόχο την ενίσχυση των τραπεζών, το άνοιγμα της οικονομίας, διεθνή χρήση του γιουάν και αναβάθμιση Σανγκάης και Χονγκ Κονγκ σε σημαντικά οικονομικά κέντρα.