ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Αρχίζει σήμερα η 86η ΔΕΘ - Στις 20:00 η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη

Τιμώμενη χώρα φέτος θα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα έχει αναπτύξει σχέσεις σε κάθε τομέα.

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» θα παρουσιάσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και τα μέτρα για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 σήμερα θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ - Helexpo και στις 11:00 θα περιηγηθεί σε περίπτερα της Έκθεσης, ενώ αύριο Κυριακή στη μία μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Η ΔΕΘ επέστρεψε

«Η ΔΕΘ επέστρεψε, η πόλη γιορτάζει ξανά», έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, καθώς είναι η πρώτη Έκθεση σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία του κορονοϊού. Συμμετέχουν 1.500 εκθέτες, οι εκθεσιακοί χώροι είναι sold out και στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει μία από τις καλύτερες ΔΕΘ της δεκαετίας. Στην 86η ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η αντιπροσωπεία της οποίας αποτελείται από 400 άτομα και 65 πολύ σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αιχμή τους κλάδους διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων-ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού, ναυτιλιακών, real-estate κα. Της αποστολής των ΗΑΕ ηγείται ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Abdulla bin Touq Al Marri. Εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν και άλλες 18 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος. Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα και το Thessaloniki Helexpo Forum με θεματικά πάνελ συζητήσεων για μεγάλα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα. Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ θα παρουσιαστεί κι ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η 86η ΔΕΘ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 16.00 - 22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00 - 22.00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ, επιβεβαιώνοντας τις άριστες διμερείς σχέσεις και τη βούληση για στενότερη στρατηγική συνεργασία, με έμφαση σε οικονομία, επενδύσεις και ενέργεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το ΕΠΑ 2026-2030 οδηγεί σε σημαντική ανάπτυξη έως το 2030

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι καθώς πλησιάζει η ΔΕΘ και το προεκλογικό πρόγραμμα με ορίζοντα το 2027, απαιτείται σκληρή δουλειά και υψηλές προσδοκίες, με έμφαση στον συντονισμό, την ταχύτητα, τη διαφάνεια και τις επενδύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εξαγωγέας ενέργειας η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του για τη Γιορτή της Μητέρας, μίλησε για τη σημασία της οικογένειας και παρουσίασε παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε οικονομία, ενέργεια, εκπαί
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Κόστα για ειρήνη σε Ιράν, Μέση Ανατολή και Στενά Ορμούζ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα στο Μαξίμου, συζητώντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη διπλωματική λύση στο Ιράν, την ελευθερία ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και τις διαπραγματεύσεις για τον Λίβανο.