Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μπήκε στην τελική ευθεία η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνος εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης όπου σημείωσε ότι «το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο που παρουσιάστηκε για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία φαίνεται πως πλέον θα πάψουν να βρίσκονται σε αναζήτηση επενδυτή προκειμένου να γυρίσουν σελίδα».
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ανέφερε πως σε γενικές γραμμές το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει ανάληψη χρεών περίπου 220 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποπληρωθούν σταδιακά με επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας και δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας στο εμπορικό κομμάτι, αλλά και άλλων 1.000 στο αμυντικό.
Σημείωσε επίσης ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα αποδειχθεί εκτός από εθνικά χρήσιμη και κοινωνικά σωστή, καθώς θα βοηθήσει όχι μόνο να διατηρηθούν με κερδοφορία, αλλά και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη περίοδο και υπογράμμισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται απαραιτήτως ναυπηγεία στην Ελλάδα, ενώ για το εμπορικό σκέλος δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τη σημερινή, καθώς η γενική απόφαση της Ευρώπης και της Δύσης είναι οι ναυπηγική βιομηχανία να επιστρέψει από την Ανατολή στη Δύση.
Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι «επίσης ο ευρωπαϊκός στόλος με το 59% να είναι ελληνόκτητος καλείται να αντιστρέψει την αναλογία, 25% δια θαλάσσης και 75% μέσω αγωγών, της μεταφοράς και προμήθειας φυσικού αερίου στις 27 χώρες της ΕΕ. Η δέσμευση της κυβέρνησης, όλο το προηγούμενο διάστημα της αναμονής, ενώπιον των εργαζομένων ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν θα κλείσουν και η προαναγγελία για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αρθούν τα κωλύματα που έχουν ανακύψει στην προσπάθεια διάσωσης τους είναι γεγονός και οφείλεται στην επιθυμία, επιμονή και υπομονή όλων των πλευρών».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, η απόφαση να προχωρήσει το σχέδιο της ONEΧ, υπογραμμίζει το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει ισχυρές δεσμεύσεις, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα, χρηματοδοτώντας το εμπορικό κομμάτι, ενώ θα συνεχίσει τη συζήτηση με το Πολεμικό Ναυτικό για τα προγράμματα των κορβετών. «Στο στρατιωτικό κομμάτι έχει ήδη συμφωνηθεί να συμμετέχει και η ιταλική Fincantieri αναλόγως με προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Η «ναυπηγική τρίαινα» με τα ναυπηγεία της Σύρου, της Ελευσίνας και σύντομα του Σκαραμαγκά έχει αρχίσει να αναδύεται. Η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία ξαναπιάνει δουλειά!».