ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λιμενικός σε περιπολία
Credit: Menelaos Myrillas / SOOC

Εντοπισμός 37 αλλοδαπών και σορού ανήλικου στη Σάμο από το Λιμενικό

Στη Σβάλα της Σάμου εντοπίστηκαν 37 αλλοδαποί και η σορός ανήλικου αγοριού, ενώ ο χειριστής του σκάφους διέφυγε. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες και οι διασωθέντες μεταφέρονται στο ΚΥΤ Σάμου για καταγραφή.

Στην περιοχή Σβάλα της Σάμου εντοπίστηκαν 37 αλλοδαποί και η σορός ενός ανήλικου αγοριού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στην περιοχή από σκάφος. Ο χειριστής του σκάφους διέφυγε, εγκαταλείποντας το σκάφος σε παρακείμενη παραλία, όταν αντιλήφθηκε την προσέγγιση περιπολικού του Λιμενικού.

Για τον εντοπισμό του χειριστή έχουν ξεκινήσει έρευνες σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Η σορός του ανήλικου αγοριού παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου θα πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Οι 37 αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου για καταγραφή και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ιρακινό Κουρδιστάν απαιτούν άμεση αποκλιμάκωση στη Συρία

Ο Μακρόν και ο Μπαρζανί ζήτησαν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Συρία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη επανέναρξης διαλόγου για την ένταξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο συριακό κράτος.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ιρακινό Κουρδιστάν απαιτούν άμεση αποκλιμάκωση στη Συρία

Ο Μακρόν και ο Μπαρζανί ζήτησαν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Συρία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη επανέναρξης διαλόγου για την ένταξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο συριακό κράτος.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο: Νέοι κίνδυνοι για τη ναυσιπλοΐα

Η επίθεση σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον Μεσόγειο τονίζει τον αυξημένο κίνδυνο για τη διεθνή ναυσιπλοΐα, αμφισβητώντας την ασφάλεια στις θάλασσες και προμηνύει νέα περίοδο αβεβαιότητας για την παγκόσμια εμπορική ναυτιλία.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνελήφθη ξένο τάνκερ για παράνομη μεταφορά καυσίμων στον Κόλπο

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν ξένο πετρελαιοφόρο κοντά στο νησί Κεσμ, στον Περσικό Κόλπο, για μεταφορά 4 εκατομμυρίων λίτρων λαθραίου καυσίμου. Συνελήφθησαν 16 αλλοδαποί μέλη πληρώματος και κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Διετής παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την παράταση για 24 μήνες της παραμονής τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, επικαλούμενη συμφωνίες με την Τρίπολη και συμφέροντα στην Αν. Μεσόγειο. Η κυβέρνηση τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς με τη Λιβύη.