ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο θέτει επί τάπητος την ενεργειακή κρίση

Η υβριδική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο την οικονομική αστάθεια στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον θα γίνει τη Δευτέρα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η επιχειρηματική κοινότητα την υβριδική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη (φυσική παρουσία) και του Global Chairman & CEO της ΕΥ, Carmine di Sibio (ψηφιακή συμμετοχή) υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαου Μπακατσέλου.

Η συζήτηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Greek Economic Summit, θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο link https://www.livemedia.gr/ges2021_pmdiscussion τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00-20:00.

Oι αναπτυξιακές προοπτικές στο εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα, οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, η οικονομική αστάθεια στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, εξαιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία, τα σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις εξαγωγές καθώς και η ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας και διατήρησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου. Ταυτόχρονα, θα συζητηθεί σε τι βαθμό αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό και με τις επιπτώσεις της πανδημίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις επανακαθορισμού των αναπτυξιακών πολιτικών για ένα βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον.

Στη συζήτηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Carmine di Sibio και του Νικόλαου Μπακατσέλου, θα αναδειχθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο παγκόσμιο οικοσύστημα και θα υπογραμμιστεί ο κυρίαρχος ρόλος της καινοτομίας, της εκπαίδευσης καθώς και των πράσινων και φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών σε έναν συνολικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας, ο οποίος διαμορφώνει και ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων και ιδεών. 

To Greek Economic Summit, είναι η θεσμοθετημένη ετήσια σύνοδος οικονομικού, επενδυτικού και επιχειρηματικού περιεχομένου που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και την στρατηγική υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του Atlantic Council.

Event Page: https://www.amcham.gr/events/event/ges2021_pmdiscussion/.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση 95 εκατ. ευρώ για την ενεργοβόρο βιομηχανία, πώς θα γίνει η κατανομή

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με 95 εκατ. ευρώ σε τσιμέντο, τρόφιμα, χαρτικά και πλαστικά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Γ.Σ. του ΣΕΒ. Πώς θα κατανεμηθεί η στήριξη και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στο Σπλιτ για σύνοδο MED9: Ενέργεια, ανταγωνισμός, μεταναστευτικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής MED9 στο Σπλιτ Κροατίας, όπου θα συζητηθούν η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, η ενεργειακή ασφάλεια, το μεταναστευτικό και οι εξελίξεις σε Ιράν και Μέση Ανατολή.
Κυριάκος Μητσοτάκης-Σπύρος Θεοδωρόπουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη βιομηχανία, πάνω από 100 εκατ. η στήριξη

Στην αποψινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ τα αποκαλυπτήρια των παρεμβάσεων για τη στήριξη της βιομηχανίας για το ενεργειακό κόστος. Πάνω από 100 εκατ. ευρώ το «πακέτο» που θα ανακοινωθεί. Στήριξη σε μικρούς και μεγάλους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Ώρα για κοινές λύσεις στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησε η ΕΕ να στηρίξει την πρόταση Μητσοτάκη για εξαίρεση δημοσιονομικών μέτρων στήριξης πολιτών και αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων ΦΠΑ προς όφελος νοικοκυριών.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επιβεβαίωση δημοσιονομικής ευελιξίας για ενέργεια σε Ελλάδα & Ιταλία

Η Κομισιόν παρέλαβε επιστολές από Μητσοτάκη και Μελόνι, που ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του κόστους ενέργειας, με διατήρηση, όμως, της δημοσιονομικής πειθαρχίας.