ΓΔ: 2056.86 -1.45% Τζίρος: 320.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το Global Innovation Summit για το 2022

Τη διεξαγωγή αναλαμβάνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, ενώ μέσω αυτού παρέχεται η δυνατότητα συναντήσεων μεταξύ καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (DEF) και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (CompeteGr) ανακοίνωσαν σήμερα τη διεξαγωγή του Global Innovation Summit 2022 στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι δύο οργανισμοί, επέτυχαν την διεξαγωγή του ετήσιου διεθνούς Συνεδρίου για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (Global Innovation Summit GIS) που διοργανώνει το Global Federation of Competitiveness Councils (GFCC) για το 2022 στην Αθήνα, βάζοντας την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων και τον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη.

«Είναι η πρώτη επιβεβαίωση των συνεπών προσπαθειών μας στον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στη προσέλκυση διεθνών επενδύσεων. Είναι η σημαντικότερη παράμετρος μαζί με τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου για την βελτίωση των δεικτών και την σταθεροποίηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του CompeteGr, Σίμος Αναστασόπουλος.

Το Global Innovation Summit παρέχει τη δυνατότητα συνάντησης για επιχειρήσεις, καινοτόμους, ερευνητές και experts χρηματοδότησης για δικτύωση, ανταλλαγή γνώσεων και ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ρομπότ LOVOT της Ιαπωνίας κερδίζει μικρούς και μεγάλους στη Σανγκάη

Το ρομπότ LOVOT ενθουσίασε τα παιδιά σε βιβλιοπωλείο της Σανγκάης, καθώς ακολουθούσε τις κινήσεις τους, άνοιγε-έκλεινε μάτια και ζητούσε αγκαλιές. Πελάτες το φωτογράφιζαν, συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του με κατοικίδιο.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια καινοτομία στη GITEX 2025

Η μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση GITEX 2025 ξεκίνησε στο Ντουμπάι, με την Ελλάδα να συμμετέχει για πρώτη φορά, προβάλλοντας το ψηφιακό της οικοσύστημα μέσω ελληνικών εταιρειών όπως Space Hellas, KPMG και OTS.
Βιώσιμη Ανάπτυξη χέρια
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη αναζητά νέο μοντέλο: Βιωσιμότητα, καινοτομία, ασφάλεια

Η Κατερίνα Γιούσενκο τόνισε ότι η Ουκρανία παρά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς διατηρεί το πράσινο όραμά της και μπορεί να γίνει κλειδί για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική Ευρώπη, βοηθώντας στη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας και αγροτική αυτάρκεια.