ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
energean-prinos
Φώτο: Energean

Οι δράσεις της Energean για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

Με δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο και Μαυροβούνιο τιμά η Energean την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και η οποία φέτος σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας του ΟΗΕ για την «Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος του Πλανήτη» μας.

Με μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις σε τέσσερις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Energean τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και η οποία φέτος σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας του ΟΗΕ για την «Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος του Πλανήτη» μας για την δεκαετία 2021-2030.

Ειδικότερα:

-Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με την συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων από 8 σχολεία από τους Δήμους Καβάλας, Θάσου, Νέστου και Παγγαίου, εργαζομένων της Energean και των οικογενειών τους.

-Στην Αίγυπτο, μέσω της Abu Qir Petroleum, της κοινής εταιρείας της Energean με την κρατική EGPC, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση του παραθαλάσσιου χώρου του Meadia Sports Club στην Αλεξάνδρεια, την οποία θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της παραλίας σε συνεργασία με την εταιρεία Go Clean, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης, οι εργαζόμενοι στην Αίγυπτο θα συμμετάσχουν σε διαδικτυακή ενημέρωση από τον καθηγητή του AmericanUniversity of Cairo κ. Arthur Boss με θέμα «Η βιοποικιλότητα στη Μεσόγειο».

-Στο Ισραήλ, η Energean χορήγησε τη δημιουργία ενός μαθησιακού βίντεο το οποίο δημιουργήθηκε από την περιβαλλοντική αρχή της χώρας (Nature and Park Authority) το οποίο και προβάλλεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων της χώρας.

-Στο Μαυροβούνιο, και σε συνεργασία με τον Δήμο του Bar, η Energean προχώρησε σε δενδροφύτευση της παραλιακής λεωφόρου της πόλης, εξωραϊζοντας και βελτιώνοντας το περιβάλλον σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που χρησιμοποιείται για επικοινωνία με την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα.

Στις περιβαλοντικές επιδόσεις της εταιρείας, όπως επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση, ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Τσέτογλου και η Επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Ίλια Ρήγα περιλαμβάνονται:

α) Η μείωση κατά 67% της ενεργειακής έντασης ρύπων μέσα σε έναν χρόνο, η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται 100% από ανανεώσιμες πηγές για τον Πρίνο, τις επιχειρησιακές βάσεις στο Ισραήλ και την Κροατία και, εντός του έτους, και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις,

β) Το εξαιρετικό περιβαλλοντικό ιστορικό στον Κόλπο της Καβάλας με τις 14 Γαλάζιες Σημαίες φέτος, μία εκ των οποίων στο Δασύλλιο Πρίνου με φόντο τις εξέδρες

γ) Η στροφή στο φυσικό αέριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Ρήγας (Energean): Η αποθήκευση CO2 βοηθά στην επιβίωση των βιομηχανιών

Το σαφές αυτό μήνυμα έστειλε ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean μιλώντας στη διάρκεια συζήτησης που διοργανώθηκε στο ελληνικό περίπτερο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης COP29 για το κλίμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το έργο αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο

Ο επικεφαλής του Τομέα Αποθήκευσης CO2 της EnEarth Ν. Ρήγας σημείωσε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο projects στον Πρίνο και στη Ραβέννα της Ιταλίας με συνολική δυναμικότητα που καλύπτει λιγότερο από το 10% των εκπομπών από τις βιομηχανίες των δύο χωρών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβουλεύσεις Ελλάδας με την Αίγυπτο για εξαγωγή διοξειδίου του άνθρακα

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητας του EMGF πέρα από το φυσικό αέριο, στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα και στην παραγωγή/μεταφορά υδρογόνου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικές βιομηχανίες έτοιμες να αποθηκεύσουν διοξείδιο του άνθρακα

Η υπόγεια αποθήκη σε εξαντλημένο κοίτασμα στην περιοχή του Πρίνου (διαφορετικό από εκείνο που σχεδιάζεται να μετατραπεί σε αποθήκη φυσικού αερίου / υδρογόνου) είναι το πρώτο αδειοδοτημένο έργο αποθήκευσης CO2 στη χώρα μας.