ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Moody's-economy
Φωτο: Shutterstock

Ανάπτυξη 4,7% στις ΗΠΑ και 3,7% στην ΕΕ αναμένει ο οίκος Moody's

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης Moody's, η οικονομία των ΗΠΑ και αυτές των αναδυόμενων αγορών θα ανακάμψουν ταχύτερα.

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's αναθεώρησε σήμερα ανοδικά τις οικονομικές του προβλέψεις για το έτος για τις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες αγορές, αλλά αντιθέτως αρνητικές ήταν οι εκτιμήσεις για την Ευρώπη, ύστερα από τα αυστηρά lockdowns που επιβλήθηκαν για την ανακοπή της εξάπλωσης της COVID-19. Ο Moody's αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 4,7% από το 4,2% που ανέμενε τον Νοέμβριο.

Η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές προβλέπεται τώρα να διαμορφωθεί στο 7% από το 6,1%, κυρίως λόγω των ανοδικών αναθεωρήσεων για την Κίνα, την Ινδία και το Μεξικό. Οι προβλέψεις για την ευρωζώνη και τη Βρετανία αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στο 3,7% και 4,7% από το 4,7% και 5,2% αντίστοιχα.

«Οι επιπτώσεις σε μεμονωμένες επιχειρήσεις, σε κλάδους και περιοχές συνεχίζουν να είναι ανομοιόμορφες και η κρίση της COVID-19 θα διαρκέσει ως πρόκληση για τις οικονομίες του κόσμου πολύ περισσότερο από τον ορίζοντα των διετών μας προβλέψεων», ανέφερε ο Moody's σε έκθεσή του για τις νέες προβλέψεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα νέων συνομιλιών μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων διαπραγματευτών στο Άμπου Ντάμπι, με διαμεσολάβηση ΗΠΑ. Οι επαφές, που στόχο έχουν τον τερματισμό της σύγκρουσης, θα συνεχιστούν αύριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Από την άμυνα στο LNG: Πώς η Ευρώπη μειώνει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία αφύπνισαν την ΕΕ, επιταχύνοντας τη στροφή στη μείωση της εξάρτησης από τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα σε άμυνα, τεχνολογία και ενέργεια.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κροατία αρνείται τη συμμετοχή στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς ανακοίνωσε ότι η Κροατία δεν θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να εξηγήσει αναλυτικά τα αίτια αυτής της απόφασης.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Γαλλίας: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να εγγυηθούν τη δική τους ασφάλεια

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό απάντησε στον ΓΓ του NATO, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη της ασφάλειάς τους χωρίς να εξαρτώνται από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τον ευρωπαϊκό πυλώνα του ΝΑΤΟ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμο το έγγραφο αμερικανικών εγγυήσεων για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι το τελικό αμερικανικό έγγραφο για τις εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία είναι έτοιμο και το Κίεβο αναμένει να οριστεί χρόνος και τόπος για την υπογραφή του, πριν σταλεί σε Κογκρέσο και ουκρανική βουλή.