ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:44:07
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τρεις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

ΙΝΚΑ: Να καταψηφίσει η Ελλάδα τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για τα μεταλλαγμένα

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών – ΙΝΚΑ ζητά από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης να απορρίψει την πρόταση της ΕΕ για κατάργηση σήμανσης μεταλλαγμένων τροφίμων!

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν αύριο, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, οι μόνιμες αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαμορφώσουν τις εθνικές θέσεις σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Η πρόταση περιλαμβάνει την κατάργηση της σήμανσης στις ετικέτες αυτών των προϊόντων.

Με αφορμή τη συνεδρίαση, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών – ΙΝΚΑ, σε ανακοίνωσή της, καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Τσιάρα, να δώσει εντολή στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Ελλάδας να καταψηφίσει τη νέα νομοθεσία. Το ΙΝΚΑ τονίζει την ανάγκη στήριξης των συμφερόντων των καταναλωτών, των αγροτών και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα νέα μεταλλαγμένα που προτείνεται να νομιμοποιηθούν αποτελούν γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς δεύτερης γενιάς, οι οποίοι παράγονται με νέες γονιδιακές τεχνικές στα εργαστήρια. Όπως επισημαίνει το ΙΝΚΑ, τα προϊόντα αυτά ενέχουν τους ίδιους κινδύνους για το περιβάλλον, τη γεωργία και τη διατροφή, όπως όλα τα μεταλλαγμένα.

Στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Καλούμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσιάρα να αρνηθεί τις νέες προτάσεις της ΕΕ υπέρ των μεταλλαγμένων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΕ: Απαγόρευση στην τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργεί ψευδείς σεξουαλικές εικόνες

Τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν να απαγορεύσουν στην ΕΕ τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν ψευδείς γυμνές εικόνες χωρίς συγκατάθεση, μετά από αντιδράσεις που προκάλεσε λειτουργία του Grok.
Σλοβακικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Τέλος στην αύξηση ντίζελ για αλλοδαπούς οδηγούς

Η Σλοβακία καταργεί από αυτή την Παρασκευή τη διπλή τιμολόγηση του ντίζελ για ξένους οδηγούς, ώστε να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο, μετά από πιέσεις της Κομισιόν που έκρινε το μέτρο διακριτικό και παράνομο.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου και εκθέτει τη χώρα

Ο Σ. Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα στο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, όπως οι υποκλοπές, η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας, ζητώντας πολιτική αλλαγή που θα ενισχύσει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Νέα μέτρα κατά φτώχειας, στεγαστικής κρίσης και για ΑμεΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας, σε απάντηση στις ανησυχίες για το κόστος ζωής, θέτοντας στόχο μείωσης 15 εκ. πολιτών σε κίνδυνο ως το 2030, εστιάζοντας σε εργασία, υπηρεσίες και ενίσχυση συνεργασίας.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα ρεύματος για κάθε νοικοκυριό

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ και προτείνει καθιέρωση ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά για μείωση λογαριασμών έως 40%.