ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:54:09
Φωτό Shutterstock

Καλά προετοιμασμένη η Ελλάδα για την υποδοχή τουριστών αυτό το καλοκαίρι

Διακοπές μόνο σε χώρες που είναι ασφαλείς θα προσφέρει ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στην Γερμανία που σημειώνει την αντίθεση του για την ταξιδιωτική οδηγία να απαγορευτούν τα ταξίδια μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Ισπανία, η Αυστρία και η Δανία, περιλαμβάνονται στους προορισμούς οι οποίοι είναι «καλά προετοιμασμένοι» για την θερινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI, Φρίντριχ Γιούσεν.

«Έχουμε επεξεργαστεί έναν υγειονομικό έλεγχο για όλους τους τουριστικούς προορισμούς και θα προσφέρουμε διακοπές μόνο σε χώρες που είναι ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Γιούσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της εφημερίδας BILD, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι πρώτα θα πρέπει η Γερμανία να ανοίξει τα δικά της σύνορα.

«Μετά, στην πρώτη θέση βρίσκεται σίγουρα η Μαγιόρκα. Τα ξενοδοχεία εκεί έχουν κάνει δοκιμές λειτουργίας και θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα και να δεχτούν τουρίστες. Παρομοίως, καλά προετοιμασμένες για τον καλοκαιρινό τουρισμό είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Κροατία και η Βουλγαρία. Και φυσικά η Αυστρία και η Δανία», ανέφερε ο Γερμανός επιχειρηματίας. Ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα, διευκρίνισε ότι κάποια ξενοδοχεία έχουν μείνει ελεύθερα, προκειμένου να καταλύσουν εκεί τουρίστες σε περίπτωση που μολυνθούν από κορονοϊό.

Ο κ. Γιούσεν εξέφρασε ακόμη την διαφωνία του για την γερμανική ταξιδιωτική οδηγία, η οποία αφορά όλον τον κόσμο και είναι σε ισχύ έως και την 14η Ιουνίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξετάσει τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή ξεχωριστά και να εκδώσει οδηγίες μόνο για όποιες χώρες κριθεί απαραίτητο. «Για παράδειγμα: η Μαγιόρκα έχει πληγεί από τον κορονοϊό πολύ λιγότερο από ό,τι η Μαδρίτη. Τα ταξίδια και η ελευθερία κίνησης αποτελούν πυρήνα της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lufthansa βάζει άμεσο λουκέτο στη CityLine στη Γερμανία

Η Lufthansa διακόπτει άμεσα τη θυγατρική CityLine λόγω αυξημένων τιμών καυσίμων και απεργιών, τερματίζοντας πρόωρα τη λειτουργία 27 αεροσκαφών. Παράλληλα, περιορίζει χωρητικότητα και ενισχύει τη θυγατρική Discover με νέα A350.
Σαντορίνη καλντέρα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση κρατήσεων από Γερμανία μέσω roadshow της DERTOUR

Η σταθερή ζήτηση από τη Γερμανία για διακοπές στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στο roadshow Sea and Sun της DERTOUR, με συμμετοχή του ΕΟΤ, που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική των ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά.
Σαντορίνη αρχιτεκτονική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ανδρέας και η Νικόλ: Ερωτεύθηκαν τα ελληνικά νησιά και τη χώρα μας

Ο Ανδρέας και η Νικόλ ταξιδεύουν πάνω από 30 χρόνια στη Ρόδο, επισκέπτοντας το νησί αρκετές φορές κάθε χρόνο. Μιλούν άπταιστα ελληνικά και λατρεύουν τη Ρόδο για τους ανθρώπους, την παράδοση, τη φιλοξενία και τα τοπικά έθιμα.
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 7,1% στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον Φεβρουάριο

Αύξηση 7,1% σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Φεβρουάριο, με 454.231 επιβάτες. Ξεχωρίζει η κίνηση εξωτερικού (+7,3%), ενώ συνολικά στα αεροδρόμια της Fraport καταγράφηκε άνοδος 9,1% σε σχέση με πέρυσι.
Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Λούφτχανσα: Επανεκκινούν οι πτήσεις Λάρνακα-Γερμανία από το Σάββατο

Η Lufthansa επαναφέρει το Σάββατο τις πτήσεις από και προς Λάρνακα, ενώ παρατάσσει την αναστολή δρομολογίων για Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Τεχεράνη, Αμάν και Ερμπίλ έως τα τέλη Μαρτίου ή Απριλίου.
Boeing 777 Emirates
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επαναπατριστικές πτήσεις από τη κυβέρνηση, πρώτη από Ντουμπάι

Πάνω από 30.000 Γερμανοί τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στη Μ. Ανατολή. Η κυβέρνηση οργανώνει πτήσεις επαναπατρισμού με προτεραιότητα σε ευάλωτους. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέρες λόγω συνθηκών ασφαλείας.