ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
λογαριασμός ρεύματος και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Μειωμένα κατά 25% τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος τον Απρίλιο

Οι χρεώσεις των 10 μεγαλύτερων παρόχων «επιστρέφουν» στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Νοέμβριο του 2024. Δεν αναμένονται νέες επιδοτήσεις από το ΥΠΕΝ.

Μεγάλη μείωση παρουσιάζεται στα πράσινα τιμολόγια του Απριλίου όπου οι τιμές του ρεύματος σημειώνουν πτώση της τάξεως του 25% λόγω της υποχώρησης των τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζεται από τους δέκα μεγαλύτερους παρόχους η μέση τιμή στα τιμολόγια διαμορφώνεται στα 14,23 λεπτά η κιλοβατώρα για τον Απρίλιο, έναντι 19,1 λεπτών τον Μάρτιο, δηλαδή μια μείωση 25,5%.

Πρόκειται για χρεώσεις που έχουμε να δούμε από τον Νοέμβρη ενώ όλα δείχνουν ότι για τον τρέχοντα μήνα δε θα ανακοινωθούν επιδοτήσεις από πλευράς της κυβέρνησης.

Την αρχή την έκανε χθες η ΔΕΗ, ο παίκτης με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προμήθειας, ανακοινώνοντας πράσινο τιμολόγιο στα 11,67 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειωμένο κατά 24,6% σε σχέση με αυτό του Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα:

  • H Volterra ανακοίνωσε τιμή στα 9,84 λεπτά η κιλοβατώρα από 15,96 λεπτά το Μάρτιο.
  • Η Elinoil ανακοίνωσε τιμή στα 10,44 λεπτά η κιλοβατώρα από 22,51 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
  • Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τιμή στα 11,67 λεπτά η κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες και 12,87 λεπτά η κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες.
  • Η Eunice ανακοίνωσε τιμή στα 11,62 λεπτά η κιλοβατώρα από 24,54 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
  • Ο Ήρωνας ανακοίνωσε τιμή στα 12,47 λεπτά η κιλοβατώρα από 15,96 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
  • Η Solar Energy ανακοίνωσε τιμή στα 12,54 λεπτά η κιλοβατώρα από 19,64 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
  • Η Volton ανακοίνωσε τιμή στα 15,18 λεπτά η κιλοβατώρα από 18,91 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
  • H NRG ανακοίνωσε τιμή στα 15,8 λεπτά η κιλοβατώρα από 19,7 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
  • Η Elpedison διατήρησε σταθερή την τιμή της στα 15,85 λεπτά η κιλοβατώρα
  • Η Protergia διατήρησε σταθερή την τιμή της στα 15,9 λεπτά η κιλοβατώρα.
  • Η ZeniΘ ανακοίνωσε τιμή στα 16,04 λεπτά η κιλοβατώρα από 23,10 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
  • Η Φυσικό Αέριο ανακοίνωσε τιμή στα 17,42 λεπτά η κιλοβατώρα από 19,40 λεπτά η κιλοβατώρα το Μάρτιο
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης -Τζόρτζια Μελόνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή παρέμβαση Ιταλίας για φθηνότερους λογαριασμούς, αναστάτωση στις αγορές

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι για φθηνότερο ρεύμα προκαλούν ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για πιέσεις στα κέρδη και στο μοντέλο τιμολόγησης. Καθησυχαστική για την Ελλάδα και τη ΔΕΗ η AXIA.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία στην εγχώρια αγορά προκαλεί ο έκτακτος φόρος Μελόνι στην ενέργεια

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι στην ιταλική αγορά ενέργειας και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα. Τι συμβαίνει με τη μετοχή της ΔΕΗ και οι εκτιμήσεις της AXIA Research - Alpha Finance Research.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδροηλεκτρικά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιολικά και υδροηλεκτρικά ρίχνουν τη χονδρική ρεύματος σε ανοιξιάτικα επίπεδα

Μεγάλη πτώση της τιμής ρεύματος στη χονδρική αγορά, με τη συμβολή αιολικών και υδροηλεκτρικών που, λόγω των βροχών, αυξάνουν τη συμμετοχή τους στο ενεργειακό μείγμα. Προσδοκίες για χαμηλότερες τιμές τον Μάρτιο.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της στην αγορά προμήθειας ρεύματος

Με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 50,64% η ΔΕΗ διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά προμήθειας ρεύματος και τον Ιανουάριο. Ποιοι κερδίζουν έδαφος και ποιοι χάνουν. Αναλυτικά τα μερίδια των παρόχων.