ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Κωστής Χατζηδάκης
Φωτό: Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Χατζηδάκης: Οι αποκρατικοποιήσεις στηρίζουν την επενδυτική δυναμική

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της διάθεσης μετοχών του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» από το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τη διάθεση μετοχών του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της διάθεσης μετοχών του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» από το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά για την ελληνική οικονομία.

Πρώτον, το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, που υπερκάλυψε κατά 12 φορές την προσφορά, ανεβάζει την τιμή διάθεσης των μετοχών στο άνω όριο διακύμανσης και τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου στα 785 εκατ. ευρώ.
Δεύτερον, η εισαγωγή του Αεροδρομίου στο ελληνικό χρηματιστήριο ενισχύει σημαντικά την ελληνική κεφαλαιαγορά, με την προσθήκη μιας επιχείρησης με μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Τρίτον, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια πολλών άλλων πρωτοβουλιών που προχώρησαν μέσα σε 7 μήνες από τις τελευταίες εκλογές, τόσο από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ όσο και από την πλευρά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η αποεπένδυση από την Eurobank, την Alpha και την Εθνική Τράπεζα, η διάθεση μετοχών της Helleniq Energy, οι συμβάσεις παραχώρησης περιφερειακών λιμένων (Ηράκλειο, Καβάλα, Βόλος), η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Η κυβέρνηση στήριξε με αποφασιστικότητα αυτές τις πρωτοβουλίες αγνοώντας λαϊκίστικες αντιδράσεις, διότι πιστεύει στην επενδυτική δυναμική αυτής της πολιτικής. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν βρει πολύ θετική ανταπόκριση από τους επενδυτές και τις αγορές. Γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική οικονομία. 

Με αυτές τις πρωτοβουλίες μπαίνουν βάσεις για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επενδύσεων και για δυναμική ανάπτυξη σε γερά θεμέλια».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xatzidakis, Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomias & Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Ιστορική στιγμή η είσοδος του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο υπουργός τόνισε ότι το δημόσιο θα εισπράξει 785 εκατ., επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του ΔΑΑ και μίας σειράς άλλων αποκρατικοποιήσεων και πωλήσεων αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία LAMDA-EΓΟ για εγκατάσταση στο Ελληνικό παρουσία Χατζηδάκη

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θα στεγαστεί για 30 χρόνια στο Υπόστεγο Β του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, μετά από συμφωνία που υπεγράφη παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη μεταξύ Πολιτείας, Ομοσπονδίας και LAMDA Development.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθούν ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, η ανταγωνιστικότητα, η γραφειοκρατία, το ενεργειακό κόστος, το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή άμυνα.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Τριπλή ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης, κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι κάτω από 1,75€/λίτρο, με ενίσχυση στην επιδότηση καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης. Τόνισε πως οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και δεν αναμένεται η ΕΕ για κινήσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Το μέλλον μας είναι με μια ισχυρή Ευρώπη

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Μόναχο, τόνισε τη σημασία της ιστορίας και της ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και την ανάγκη για ένα μέλλον σε μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει τις αξίες και καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης κεντρικός ομιλητής στη βράβευση του Μάρκους Ζέντερ

Στο Μόναχο μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης για να εκφωνήσει κεντρική ομιλία στην τελετή παρασημοφόρησης του πρωθυπουργού Βαυαρίας, Markus Söder, από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.