ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Pixabay

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες

Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Σχετικά υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ κατά τόπους στο Αιγαίο.

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 13 έως 27, στη Θεσσαλία από 14 έως 26, στην Ήπειρο από 14 έως 30, στη Στερεά από 15 έως 28, στην Πελοπόννησο από 15 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 29, στις Κυκλάδες από 19 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και κατά τόπους στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι στα βόρεια τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές σε Ιόνιο–Ήπειρο και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ προβλέπονται σήμερα, με μεταφορά αφρικανικής σκόνης και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά.
Καιρός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025

Για τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές αρχικά σε Θράκη και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά.