ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
χωματόδρομος τοπίο φύση
Φώτο: Shutterstock

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Καλοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τους ανέμους να πνέουν έως 5 μποφόρ. Θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις και βροχές στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Aρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο. Στη συνέχεια και έως τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το υπόλοιπο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά καθώς και ορεινές και ημιορεινές περιοχές των υπόλοιπων ηπειρωτικών, πλην της Θράκης.

Πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά των δυτικών τμημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και στην Πίνδο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο στην Κρήτη και ελαφρά αυξημένες στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 16 έως 31, στη Θεσσαλία από 10 έως 30, στην Ήπειρο από 15 έως 33, στη Δυτική Στερεά από 18 έως 34, στην υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 31, στην Πελοπόννησο από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 33, στις Κυκλάδες από 19 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές σε Ιόνιο–Ήπειρο και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ προβλέπονται σήμερα, με μεταφορά αφρικανικής σκόνης και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά.
Καιρός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025

Για τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές αρχικά σε Θράκη και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά.