ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Θάλασσα και βουνό στο ηλιοβασίλεμα
Φώτο: Shutterstock

Νεφώσεις με λίγες βροχές, δυνατούς ανέμους και μέτριες θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Αιγαίο και στην Κρήτη, με τοπικές βροχές σε Βόρεια Κρήτη και Δωδεκάνησα, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στο Νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς), 16 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 14 έως τους 28 βαθμούς στην Ήπειρο), 20 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 20 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο υπόλοιπο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το απόγευμα. Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχή σε τζάμι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρές βροχές στο Λασίθι – Νέο 112 για αποφυγή μετακινήσεων

Έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι με συσσώρευση υδάτων και φερτά υλικά στους δρόμους. Εκδόθηκαν μηνύματα 112 για περιορισμό μετακινήσεων. Κρήτη παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης ως και αύριο.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με συμβατικά πλοία. Επικοινωνήστε με λιμεναρχεία πριν το ταξίδι σας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες στην Κρήτη

Ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη, τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και νότια.